PORTANOVA U OSIJEKU

Otvoren najveći šoping centar u Slavoniji

24.03.2011 u 09:05

Bionic
Reading

Pred više od dvije tisuće VIP uzvanika, sinoć je u Osijeku otvorena Portanova, najveći trgovačko-zabavni centar na prostoru između Zagreba, Sarajeva, Beograda i Budimpešte, u koji je osječki poduzetnik Željko Biloš uložio 85 milijuna eura

Impozantan objekt izgrađen je uz zapadni izlaz s južne obilaznice Osijeka na površini od 80.000 četvornih metara, u obliku tri pravokutne stijene nasukane u slavonskoj ravnici. Posjetiteljima je na četiri etaže i 40.000 kvadrata ponudio svjetski poznate brendove u više od stotinu prodavaonica, a neki od njih prvi put se pojavljuju na hrvatskom tržištu.

Najveći je zakupac – na 5.000 četvornih metara – hipermarket Konzum, koji osim dosad najnižih cijena mnoštva artikala danas nudi kupovinu s bonovima uz deset posto popusta.

'U devet digitaliziranih kinodvorana CineStara, prvog multipleks kina u istočnoj Hrvatskoj, prikazivat će se 15-ak filmova različitih žanrova. Pet dvorana raspolaže Real D 3D tehnologijom, a eXtreme dvorana s maksimalno poboljšanim uvjetima gledanja filmova i najvećim kinoplatnom u regiji, površine 110 četvornih metara. Posjetiteljima je ponuđeno ukupno 1.165 sjedala, a 172 su posebno dizajnirana kožna VIP sjedala sa stolićem, smještena u zadnja dva reda svake dvorane', kaže Hrvoje Krstulović, član uprave Blitz-Cinestara.

Prvi put u Slavoniji i Baranji moći će se zabavljati uz američku inačicu kuglanja, Disco-bowling, restorane, kafiće i kasino. Posjetiteljima je na raspolaganju 1.600 parkirališnih mjesta od kojih je dio uređen na krovu objekta, a GPP-ov autobus svakog će sata besplatno prevoziti posjetitelje iz središta grada. Popunjenost objekta je gotovo 95 posto, a u njemu je otvoreno više od tisuću radnih mjesta

Nakon 22 mjeseca gradnje, Portanovu je sinoć otvorio sam investitor Željko Biloš u društvu voditelja svečanog otvorenja, Tarika Filipovića. Uzvanicima su se prethodno obratili osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, župan Vladimir Šišljagić te Franjo Luković, predsjednik uprave Zagrebačke banke, glavnog financijera projekta dok je nadbiskup đakovački i osječki Marin Srakić posvetio objekt.

'Otvoreni smo za klijentelu od 7 do 77 godina, a očekujemo posjetitelje ne samo iz cijele Slavonije i Baranje, nego i sa sjevera Bosne, zapada Srbije i Vojvodine te juga Mađarske. Ljepši će spol u Osijeku po prvi put imati priliku poharati Zaru ili C&A, dok će društva ili parovi moći uživati u atraktivnoj filmskoj ponudi CineStara ili popularnom Disco Bowlingu', rekao je direktor Portanove Antun Biloš, sin investitora, koji je znanstvenu karijeru na Ekonomskom fakultetu privremeno zamijenio menadžerskom.