SINDIKATI ODGODILI AKCIJU

Ultimatum Vladi prebačen za iduću godinu

22.12.2010 u 09:57

Bionic
Reading

Sindikati su odgodili akciju '10 zapovjedi' s kojom su htjeli natjerati Vladu da krene u snažnu gospodarsku reformu. Prvotno postavljeni rok istekao je danas a sve se sindikalne aktivnosti prebacuju u iduću godinu

'Nismo stigli ništa napraviti. Malo smo se precijenili u rokovima', priznao je za Novi list Vilim Ribić, koordinator pet sindikalnih središnjica.

Kako objašnjava Ribić, na podlozi za razgovor s Vladom se ozbiljno radi i za to su prvenstveno zaduženi sindikalni ekonomisti.

Sindikati su u posao htjeli uključiti i neovisne stručnjake. Međutim, stručnjaci na koje su računali nisu svoje rasporede mogli uklopiti u sindikalne, pa je i to jedan od razloga zbog čega se cijela priča odužila.

'Sada smo u fazi detekcije svih problema i dubine tih problema. S obzirom da je riče o obimnom poslu, procijenili smo da do 22. prosinca nećemo stići sve napraviti', objasnio je Ribić.

Njegova procjena je da bi se tijekom siječnja trebale definirati teme o kojima bi se razgovaralo s Vladom s tim da bi pregovori završili do ožujka.