kratka poruka

Upitali smo Borislava Škegru što misli o Ramljakovoj ostavci. Evo što nam je rekao

21.02.2018 u 15:55

Bionic
Reading

Od kad je preuzeo vođenje Agrokora, Antu Ramljaka se etiketiralo kao 'čovjeka Borislava Škegre'. Proces započet lex Agrokorom nerijetko se u medijima proglašavao umotvorinom Škegre, Ramljaka i Martine Dalić.

Pokušali smo stoga upitati Škegru kako on komentira Ramljakovu ostavku, na što nam je on kratko poručio kako 'nećemo razgovarati niti na jednu temu'. 

Utjecaj Škegre na Dalić i Ramljaka bila je i jedna od tema o kojoj se raspravljalo na saborskom Odboru za gospodarstvu. 'Nisam u sukobu interesa. Nisam pogodovao prijateljima. Ne mislim da smo osmislili priču Škegro, Dalić i ja. To bi bio genijalan potez, da smo to sve osmislili. Doduše za Škegru znam da je genijalac', rekao je tada Ramljak.

Dalić, upitala je li sa Škegrom osmislila operaciju rušenja Agrokora, rekla je:  Škegro ili bilo tko drugi nije niti na koji način povezan s ovim na čemu mi danas radimo. Mnogo je konstrukcija koja ga povezuju s nečim čega nema'.

Podjetimo, Dalić je svojevremeno radila u Ministarstvu financija dok je Škegro bio ministar. Ramljak je pak bio zaposlen u Škegrinom fondu Quaestus, u kojem je partner bio i Tomislav Matić, koji ima istaknutu ulogu u restrukturiranju Agrokora i čija je tvrtka Texo Management došla pod povećalo nakon što se ispostavilo da za savjetničke usluge u slučaju Agrokor naplaćuje više od 200.000 kuna tjedno

  • +12
U nastavku rada Povjerenstva za Agrokor svjedočio bivši ministar financija Borislav Škegro Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL