cijene - boli glava

Jedna banka najavila veliko poskupljenje, najveći šok čeka umirovljenike

20.04.2023 u 13:25

Bionic
Reading

Raiffeisen banka obavijestila je svoje klijente da od lipnja mijenja cijene nekih svojih usluga i naknada, i to značajno

Tako će vlasnici debitnih kartica RBA, za podizanje novca na bankomatu neke druge banke, umjesto dosadašnjih 1,50 posto, odnosno minimalno 3,32 eura (25 kuna), plaćati 4 eura, odnosno 30 kuna. To znači da će potrošač, ako s RBA karticom na nekom drugom bankomatu poželi podići 10 eura, banci morati platiti čak 40 posto naknade, piše Jutarnji list.

Banka je obavijestila i kako poskupljuje naknade za vođenje tekućeg računa s prometom i bez prometa, i to s 1,99 eura na 2 eura, no novim bi iznosima najviše mogli biti oštećeni umirovljenici i starije osobe kod kojih su iznosi za neke usluge drastično narasli.

Tako je naknada za vođenje tekućeg računa za isplatu mirovine od lipnja će umjesto 0,66 eura iznositi 1,50 eura, što je povećanje od čak 127 posto, a promijenjena će biti i naknada za vođenje takozvanog FlexiSenior paketa - on će umjesto 1,99 sad koštati 4 eura, što je porast od čak 101 posto, piše Jutarnji list.