UMJESTO CIMOSOVE ZGRADE

Poslovni centar Nine Pavića i Nikice Gabrića gotov 2014. godine

03.06.2013 u 15:25

Bionic
Reading

Samo par dana nakon što je objavljeno da je za dio izdanja EPH pokrenuta predstečajna nagodba, stiže najava dovršetka nekretninskog projekta Nine Pavića, koji se u gradnju poslovnog centra upustio s poznatim oftalmologom i osnivačem Nacionalnog foruma Nikicom Gabrićem

Građevinska tvrtka Tehnika danas je na Zagrebačkoj burzi objavila da nastavlja radove na Centru Vrbani, u bivšoj zgradi Cimosa na križanju Zagrebačke ulice i Ulice hrvatskog sokola. Kao što je tportal pisao, iza investicije vrijedne dvadesetak milijuna eura stoji tvrtka Vrbani centar, čiji su osnivači tvrtke Allegheny Financial i Gabrić.

Prva je tvrtka u vlasništvu Ninoslava Pavića, suvlasnika EPH, Stjepana Oreškovića - bivšeg direktora iste medijske kuće, i Damira Farkaša, nekadašnjeg šefa Hypo Consultantsa. Druga je tvrtka u vlasništvu oftalmologa Nikice Gabrića koji je nedavno pokrenuo novu političku opciju Nacionalni forum.

Građevinska tvrtka Tehnika izvijestila je da je sklopila dopunski ugovor s tvrtkom Vrbani Centar o nastavku gradnje poslovne građevine (bivša zgrada Cimosa) u Zagrebu, vrijedan 10,55 milijuna eura. Prvi su ugovor potpisali u veljači prošle godine i on je bio 'težak' 11,5 milijune eura.

Iz Tehnike su priopćili kako gradnja započinje odmah, a završetak je planiran u roku od četrnaest mjeseci. Na mjestu nekadašnjeg Cimosovog nebodera niknut će poslovna zgrada s trgovačkim i zdravstvenim sadržajima prema projektu poznatog arhitektonskog ureda 3LHD.