Ivičić se zahvalio

Kristijan Staničić novi direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice

05.07.2017 u 15:40

Bionic
Reading

Na 19. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice održanoj u srijedu novim direktorom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice jednoglasno je imenovan Kristijan Staničić. Tu je funkciju do sada obnašao Ratomir Ivičić

Nakon provedenih razgovora sa svih sedam kandidata, koji su ujedno imali priliku prezentirati svoje programe, povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za izbor direktora/direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice upravo je Staničića jednoglasno predložilo Turističkom vijeću HTZ-a kao najboljeg kandidata. Sjednicu Turističkog vijeća vodio je ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Gari Cappelli, koji je na početku sjednice članove vijeća obavijestio o kvalitetno provedenom procesu izbora novog direktora.

‘Iznimno mi je drago što je za glavnog direktora Hrvatske turističke zajednice izabran Kristijan Staničić. Riječ je o istinskom profesionalcu s dugogodišnjim iskustvom rada u turizmu, za kojeg sam siguran da će dati velik zamah daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija. Te vrijednosti prepoznala je i struka, a tome u prilog ide i činjenica da je direktor Staničić izabran jednoglasnom odlukom Turističkog vijeća. Hrvatski turizam ima velik potencijal za rast i razvoj i siguran sam da ćemo kroz zajedničku suradnju učiniti Hrvatsku još konkurentnijom i prepoznatljivijom u svjetskim okvirima’, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli, nadodavši kako odluka nije bila jednostavna s obzirom da su se na natječaj javili izvrsni kandidati i vrhunski znalci s respektabilnim životopisom.

‘Siguran sam da će dobar dio kandidata u budućnosti dati svoj doprinos daljnjem razvoju hrvatskog turizma te pronaći svoje mjesto unutar turističkog sustava’, rekao je ministar Cappelli zahvalivši dosadašnjem direktoru Hrvatske turističke zajednice Ratomiru Ivičiću na dobroj suradnji i uspješnom vođenju Glavnog ureda HTZ-a.

Staničić je rođen 1973. godine u Kopru. Diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji. Ujedno je završio jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu te magistrirao na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji.

Iako je karijeru započeo u Ministarstvu vanjskih poslova, gdje je radio od 1996. do 2001. godine, između ostalog i kao tajnik u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani, Staničić ima iskustvo i u turističkom sektoru.

Kristijan Staničić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke, građanima uoči Uskrsa dijelio pince Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Kovačić/PIXSELL

Naime radio je kao pomoćnik direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi, a bio je i član Uprave te tvrtke. Obnašao je i funkciju predsjednika Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednika Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran te funkciju izvršnog direktora prodaje i marketinga, a potom i predsjednika Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji.

Na proteklim lokalnim izborima bio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke, no nije uspio proći u drugi krug jer je u prvom osvojio 13,95 posto glasova. Staničić je tada riječkom gradonačelniku Obersnelu zamjerao neodgovorno ponašanje prema potrebama riječkog zdravstva i financijskoj pomoći KBC-u Rijeka. Najavio je kako će on, pobijedi li na izborima, nizom mjera poboljšati zdravstveni standard Riječana.