AKVIZICIJA DOBAVLJAČA

Končar D&ST stekao većinsko vlasništvo u tvrtki Ferokotao

16.11.2023 u 10:04

Bionic
Reading

Iz Končar - Distributivnih i specijalnih transformatora (D&ST) u četvrtak su putem Zagrebačke burze izvijestili da su stekli većinsko vlasnički udio u tvrtki Ferokotao.

Končar D&ST je u srijedu,15. studenog, potpisao kupoprodajne ugovore o stjecanju 35 posto vlasničkog udjela u poduzeću Ferokotao, kaže se u objavi.

Do tog stjecanja Končar D&ST je imao 16 posto vlasničkog udjela u Ferokotlu, a sada postaje vlasnik 51 posto udjela u temeljnom kapitalu.

Ferokotao je jedan od najvećih proizvođača kotlova za distributivne, energetske i specijalne transformatore u regiji, sa sjedištem u Donjem Kraljevcu te dugogodišnji važan dobavljač Končar D&ST-a.

"Zelena tranzicija, koja je u zemljama Europske unije u punom zamahu, rezultirala je velikom potražnjom za transformatorima, a jedna od ključnih komponenti za proizvodnju transformatora su transformatorski kotlovi", istaknuli su iz Končar D&ST-a.

Stjecanjem većinskog udjela u društvu Ferokotao, kako su naveli, osigurana je pouzdana dobava transformatorskih kotlova čime je dodatno osnažena konkurentska prednost Končar D&ST-a na tržištu.

Tportal je i na WhatsApp

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'