STEČAJ KAO SPAS

Jadrankamen posluje sve bolje, Austrijanci žele dionice

Bionic
Reading

Brački Jadrankamen u stečaju bilježi sve bolje poslovne rezultate, a konkretan interes za ulaganjem i ulaskom u vlasničku strukturu već su iskazale dvije tvrtke iz Austrije - kazala je Anči Bašić, stečajna upraviteljica, na sastanku odbora vjerovnika te dodala kako se Jadrankamen redovito javlja na natječaje, dobiva i ugovara nove poslove

Tom prigodom iznesen je i podatak kako je ta tvrtka u stečaju u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvarila dobit od tri milijuna kuna. Ukupan prihod bio je vrijedan blizu 14,5 milijuna kuna, od čega je 4,6 kuna ostvareno na inozemnom tržištu, piše Slobodna Dalmacija. U kamenolomima i na proizvodnim trakama u pilanama zaposlena su 122 radnika od nekadašnjih 270.

'U Hrvatskoj nema niti jedne građevinske tvrtke koja posluje tako dobro kao Jadrankamen', kazao je Marino Kaštelan, načelnik pučiške općine i predsjednik Odbora vjerovnika.

Stečajni plan, a s njime i nova vlasnička struktura, trebaju biti poznati do Nove godine, dodao je Kaštelan, a najveći vjerovnici su Erste banka i Centar banka te Republika Hrvatska. Dobri poslovni rezultati ukazuju kako su proizvodi Jadrankamena i nadalje traženi na domaćem i inozemnom tržištu.

Nakon što je poslovanje konsolidirano, javili su se inozemni investitori koji su spremni ulagati u Jadrankamen i ući u vlasničku strukturu, što samo potvrđuje kako će nakon provedenoga stečajnog postupka to poduzeće ponovno biti snažna uzdanica bračkog i hrvatskog gospodarstva.

Nakon ulaska Hrvatske u EU olakšan je dolazak strateških partnera pa će, po svemu sudeći, Jadrankamen uskoro okrenuti novi list u svom radu i poslovanju. Dosta posla imaju službe DORH-a koje moraju utvrditi na koji način je to bračko poduzeće gurnuto u poslovni ponor, piše Slobodna Dalmacija