tržište kapitala

Indeksi na ZSE ponovno u crvenom, Span u fokusu ulagača

Bionic
Reading

Nakon jednog dana predaha, domaće tržište kapitala se u utorak vratilo u crveni teritorij, uz blagi pad dioničkih indeksa, dok je ukupna likvidnost ojačala, iako se i dalje radi o skromnim razinama.

Dva glavna dionička indeksa, CROBEX i njegova uža inačica CROBEX10 su oslabili 0,1 posto, dok su od sektorskih indeksa s negativnim predznakom zaključili indeksi turističkog i prehrambenog sektora, pri čemu su oba kliznula 0,2 posto. S druge strane najviše je profitirao indeks građevinskog sektora, koji je uzletio 2,9 posto, te time povratio izgubljenu vrijednost iz prethodnog dana.

Ukupno je protrgovano nešto više od 5 milijuna kuna, a u fokusu ulagača su se našle dionice Spana, koje su na prometu od 1,3 milijuna kuna uzletjele 7,7 posto, te se time svrstale među glavne dobitnike dana. Među aktivnijim izdanjima se našla i dionica Valamar Riviere, s prometom od 747 tisuća kuna, pri čemu joj je cijena ostala nepromijenjena na 32 kune.

Među glavnim gubitnicima dana su se našle dionice Luka Rijeka, čija je vrijednost potonula 5,1 posto, a slijede ih dionice Saponije i Ericsson Nikola Tesle, koje su oslabile redom 2,4 posto i 2,1 posto.

Uz već spomenute dionice Spana, dobar dan su imale i dionice Adriatic osiguranja, koje su porasle 7,8 posto, te dionice Ingre, čija je vrijednost ojačala 5,7 posto.

Dobitnik dana Adriatic osiguranje +7,83 4.680,00

Gubitnik dana Luka Rijeka -5,06% 30,00

CROBEX -0,08% 2.009,85