vrijedno priznanje

Dalekovod završio milijunski projekt u Švedskoj i osvojio nagradu

27.10.2023 u 10:48

Bionic
Reading

Dalekovod je u Švedskoj završio zamjenu dalekovoda Barsebäck-Sege koju je naručila nacionalna energetska kompanija Svenske Kraftnät, a dodijeljena mu je i tamošnja nagrada za doprinos zaštiti okoliša i održavanja zdravlja i sigurnosti na radu, priopćeno je u petak iz Dalekovoda

Riječ je o radovima na dalekovodu u dužini 28 kilometara tijekom kojih je u 52 dana uklonjeno 78 stupova, izgrađeni su novi temelji, sastavljeni i podignuti novi stupovi i obavljeni elektromontertski radovi.

Teren je vraćen u prvobitno stanje, s naglaskom na zaštitu okoliša, biljaka i životinja.

Na projektu je radilo sto inženjera i građevinara te stručnjaka za zaštitu na radu i montera.

O Dalekovodovom ugledu na skandinavskom tržištu govori nedavno priznanje za izuzetne napore u području sigurnosti u energetici, u sklopu godišnjeg Health&Safety Summita u organizaciji Svenske Kraftnäta. Nagrada je ove godine dodijeljena prvi puta, a Dalekovodu je pripala zahvaljujući besprijekornom upravljanju projektom rekonstrukcije četiriju 400-kilovoltnih i jednog 200-kilovoltnog voda oko nove trafostanice.

U Dalekovodu ističu perspektivu skandinavskog i njemačkog tržišta, gdje se u idućih 10-15 godina planiraju ulaganja u energetsku infrastrukturu vrijedna više desetaka milijardi eura.