Nove verzije

Toyota Corolla će od 2020. imati samo hibridni pogon? Dolaze dvije nove verzije

09.12.2019 u 12:47

Bionic
Reading

Toyota Corolla sada uključuje dvije nove inačice: hatchback GR Sport inspiriran sportskim performansama i 'SUV' izvedba Touring Sports Trek

Toyota Corolla sada će se u nekim zemljama, poput Velike Britanije, nuditi isključivo s hibridnim pogonom, s tim da je jedini neelektrificirani benzinski motor odbačen kao dio obnove Corolline game za 2020. godinu.

Toyota Corolla sada uključuje dvije nove inačice koje su otkrivene na sajmu automobila u Ženevi početkom ove godine hatchback GR Sport inspiriran sportskim performansama i podignuta 'SUV' izvedba Touring Sports Trek. Značajno je da će sve verzije kao standardna verzija imati Apple CarPlay i Android Auto.

Corolla će nastaviti s dvije benzinsko-električne hibridne opcije: pogonskim motorom od 121 KS koji se temelji na 1,8-litrenom motoru i sa 180 KS jakom motoru zasnovanom na 2,0-litrenom motoru. 1,2-litreni benzinski turbomotor izbačen je iz ponude. Toyota je također nedavno C-HR crossover učinila samo hibridnim.

Nova GR Sport oprema na Corolli nazvana prema Gazoo Racingu, Toyotinom motorsport odjelu. Sadrži neke od stilskih elemenata GR modela, iako pogonski sustav i performanse ostaju nepromijenjeni. Nagađa se da Toyota razmišlja i o modelu Corolla GR.

Corolla GR Sport dobija GR značajke , novu mrežastu prednju rešetku, različite odbojnike i 18-colne naplatke od crne legure. Srebrni umetak na stražnjem odbojniku dizajniran je tako da stvori 'izgled' dvostrukih ispušnih cijevi i difuzora.

U unutrašnjosti su dodana sportska prednja sjedala i 7,0-inčni zaslon osjetljiv na dodir - Toyotin najveći infotainment paket. U ponudi su i LED prednja svjetla, zatamnjena stražnja stakla, retrovizor sa automatskim zatamnjenjem i head-up zaslon.

Nazvan zahvaljujući partnerstvu Toyote i proizvođača bicikala Trek, Corolla Touring Sports Trek ima ovjes podignut za 20 mm kako bi mu dao 'SUV izgled'. Također dobija i srebrne prednje i stražnje dodatke, nove 17-colne felge, stražnja zatamnjena stakla i LED prednja svjetla.

Unutra se nalaze posebne trake na pragovima, zajedno s obnovljenom presvlakom i oblogom nadzorne ploče od drva. Trek se podudara s postojećim dizajnerskim ukrasima, s dodatkom električnih stražnjih vrata.

Corolla GR Sport i Corolla Touring Sports Trek se može već naručiti u nekim zemljama u Europi, a isporuke bi trebale početi u siječnju. A u ožujku ćemo saznati da li je Toyota Corolla osvojila prestižnu titulu 'Automobil godine 2020.' s obzirom da je uvrštena među 7 finalista.