SIGURNOST

Subaru EyeSight sustav za modele s ručnim mjenjačem: Premijera na sportskom BRZ-u

20.06.2023 u 13:33

Bionic
Reading

Na temelju postojećeg sustava EyeSight usvojenog na automatskom mjenjaču Subaru BRZ-a, novorazvijeni EyeSight za vozila s ručnim mjenjačem nudi kočenje prije sudara, adaptivni tempomat, upozorenje o napuštanju voznog traka i upozorenje o ljuljanju, upozorenje o pokretanju vodećeg vozila i upozorenje stražnjim sonarom

Subaru je najavlio razvoj EyeSighta za vozila s ručnim mjenjačem (MT) i njegovo predstavljanje u Japanu na Subaru BRZ (modeli s japanskim specifikacijama) koji bi trebao imati svoju remijeru ove jeseni.

EyeSight je Subaruov izvorni sustav pomoći vozaču, prvi na svijetu koji koristi samo tehnologiju stereo kamere za kočenje prije sudara otkrivanjem ne samo automobila, već i pješaka, biciklista i motociklista na putu vozila, te drugim značajkama kao što je prilagodljivi tempomat. Od njegovog debija 2008. godine, kumulativna globalna prodaja Subaru vozila opremljenih EyeSight sustavom za pomoć pri vožnji ukupno je dosegla više od 5,5 milijuna jedinica.

Na temelju postojećeg sustava EyeSight usvojenog na automatskom mjenjaču Subaru BRZ, novorazvijeni EyeSight za vozila s ručnim mjenjačem nudi kočenje prije sudara, adaptivni tempomat, upozorenje o napuštanju voznog traka i upozorenje o ljuljanju, upozorenje o pokretanju vodećeg vozila i upozorenje stražnjim sonarom.

Subaru EyeSight: Pre-Collision Braking System Izvor: Promo fotografije / Autor: Subaru

Zadržavši svoje visoke performanse u izbjegavanju sudara, ublažavanju štete od sudara i smanjenju radnog opterećenja vozača, novi sustav EyeSight sada je kombiniran s kontrolom prilagođenom karakteristikama vožnje i rada MT vozila. To omogućuje sustavu rad u širokom rasponu stvarnih situacija, pružajući visoku razinu užitka u vožnji i bezbrižnost.

U potrazi za ciljem 'Pružiti sreću svima', Subaru će nastaviti poboljšavati sigurnost kroz svoje primarne, vozačke, pasivne, preventivne i povezane sigurnosne tehnologije prema svom principu 'Sveobuhvatne sigurnosti', koji podupire 'Uživanje i mir' za sve vozače i putnike. Kroz ove napore, cilj nam je postići nula prometnih nesreća sa smrtnim ishodom 2030. godine.

To podrazumijeva nula smrtonosnih prometnih nesreća među putnicima u vozilima Subaru i osobama koje su sudjelovale u sudarima s vozilima Subaru, uključujući pješake i bicikliste.