MOBILNO KAMPIRANJE

Ford predstavio Transit Custom Nugget: Potpuno nova verzija sljedeće generacije popularnog kampera

24.08.2023 u 13:25

Bionic
Reading

Potpuno novi Transit Custom Nugget s novim pogonskim sklopovima – uključujući PHEV opciju, nastavlja Fordovo dugo uspostavljeno partnerstvo s vodećim prerađivačom Westfaliom. Idealna pozicija u tijeku snažne potražnje na europskom tržištu kampera od jedne tone

Ford je predstavio potpuno novu verziju sljedeće generacije svog popularnog kampera Transit Custom Nugget, kombinirajući najnovija vozila i značajke interijera kako bi ponudio ugodnije avanture na cesti. Po prvi put, kupci Nuggeta moći će odabrati napredni elektrificirani pogonski sklop, s fleksibilnim novim plug-in hibridnim (PHEV) modelom.

Potpuno novi kamper Nugget razvijen je u suradnji s vodećim proizvođačem kampera Westfalia i ima popularni jedinstveni raspored interijera s više zona koji Nugget, prema Fordu, nastavlja izdvajati od konkurencije.

Sljedeća generacija Nuggeta koristi Fordovu potpuno novu platformu za vozila koja se lansira ove godine za obitelji Transit i Tourneo Custom, koja uvodi nove napredne značajke dizajna, povezivosti i tehnologije vožnje. U životnom prostoru kupci će imati koristi od novih vrhunskih završnih obrada, poboljšane funkcionalnosti i snage korisne opcije solarnog krova kako bi bijeg učinio lakšim i ugodnijim.

Ford Transit Custom Nugget Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford News Europe

Sljedeća generacija Transit Custom Nuggeta bit će lansirana u fazama, počevši sa serijom Nugget Titanium s nagibnim krovom i motorom EcoBlue od 170 KS s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa, koji će biti dostupan za narudžbu od Fordovih zastupnika u kolovozu 2023. za isporuku u proljeće 2024. Ostali modeli, uključujući opciju PHEV, bit će predstavljeni u sljedećih 12 mjeseci.

Potpuno nova platforma

Cestovna putovanja često znače duge dane koji pokrivaju stotine kilometara, a sljedeća generacija Nuggeta ima koristi od poboljšane tehnologije, iskustva vožnje i dizajna najnovijeg Transita i Tourneo Custom načina rada koji je vodeći na tržištu.

Ford se uvelike oslanjao na luksuzni dizajn kabine novog Tournea Customa, ugrađujući vrhunske razine izrade i kvalitete materijala kako bi značajno povećao udobnost za putnike.

Lakoća kretanja po kabini već je ključni razlog 'zašto kupiti' za mnoge kupce Nuggeta. Novi dizajn ploče s instrumentima i ravna podnica olakšavaju poprečni pristup kabini i olakšavaju prelazak s prednja dva sjedala u dnevni prostor; krovni zračni jastuk za suvozača pomaže optimizirati izgled ploče s instrumentima. Niži pod i integrirana bočna stepenica također olakšavaju utovar ili penjanje unutra i van, uz podršku vodećih u klasi kliznih bočnih vrata i otvora stražnjih vrata prtljažnika.

Prvi put za Nugget, Ford predstavlja PHEV pogonski sklop, dijeleći tehnologiju s Ford Kugom Plug-In Hybrid– najprodavanijim PHEV-om u Europi 2021. i 2022. Potpuno novi Nugget koristi 2,5-litreni benzinski motor s Atkinson ciklusom s baterijom od 11,8 kWh (iskoristiva) i električnim motorom za isporuku kombinirane snage od 232 KS i čisto električne vožnje.

Potpuno novo podvozje s neovisnim stražnjim ovjesom poboljšava profinjenost i upravljivost, dok će modeli s pogonom na sva četiri kotača biti dostupni za one koji koriste svoje kampere za pristup divljim područjima za sportove na otvorenom ili koji jednostavno žele više samopouzdanja napuštajući festivalska parkirališta.

  • +14
Ford Transit Custom Nugget Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Fordovov najnoviji softver SYNC 4

Elegantni kokpit ima potpuno digitalni klaster i veliki 13-inčni zaslon osjetljiv na dodir; pronaći odredište, zabaviti se i ostati u kontaktu jednostavno je s Fordovim najnovijim softverom SYNC 4. Povezanim navigacijskim, audio i komunikacijskim značajkama sustava može se upravljati putem zaslona osjetljivog na dodir ili prirodnog glasovnog upravljanja, a bežična Android Auto i Apple Carplay integracija telefona su standardne.

Posebna je pažnja posvećena tome da novi Nugget bude siguran i lak za vožnju, čak i za vozače koji su navikli na manje automobile. Osim vozačkog položaja poput automobila i nove opcije automatskog mjenjača s osam stupnjeva prijenosa, Nugget ima i paket naprednih sustava za pomoć u vožnji. Inteligentni prilagodljivi tempomat s centriranjem trake pomaže u smanjenju umora pri dugim vožnjama autocestom ili u prometu zaustavljanja i kretanja, dok pomoć pri kočenju unatrag i sustav kamere od 360 stupnjeva podržavaju vozače pri manevriranju u uskim prostorima.

Poboljšanje jedinstvenog koncepta kampera

Ford i Westfalia značajno su povećali razinu kvalitete i ergonomskih značajki u novom modelu, potpuno redizajnirajući životni prostor oko popularnog rasporeda s odvojenim zonama za kuhanje, boravak i spavanje. Ovaj jedinstveni dizajn interijera znači da čak i s postavljena dva bračna kreveta, kamperi se mogu kretati po kabini, kuhati ili ulaziti i izlaziti iz vozila bez ometanja jedni drugih.

Prostor za sjedenje Transit Custom Nuggeta sigurno je i udobno mjesto za putovanje, a lako se pretvara u prostor za blagovanje i spavanje kada se parkira. Uz optimizirano skladištenje i visokokvalitetne materijale, Ford je također upakirao značajke uključujući: Grijane rotirajuće kapetanske stolice vozača i suvozača; Jedinstvenu stražnju klupu s troja sjedala s opcijskim grijanjem omogućuje udobno putovanje petero putnika; Novi audio zvučnici i USB-C priključci kao standard za putnike na stražnjoj klupi.

Optimizirana kuhinja s rasporedom u obliku slova L čini kuhanje ugodnijim. Praktičan novi hladnjak s ladicama olakšava pristup sadržaju i dovoljno je velik da uspravno stavi boce. U kombinaciji s novom integriranom pločom za kuhanje i sudoperom – sada sa standardnom toplom vodom – čisti površinski dizajn nudi 20 posto više namjenskog prostora na radnoj površini. Zasuni za meko zatvaranje i iskačuće ručke štite dječje prste i prigušuju buku tijekom vožnje.

Potpuno novi Nugget ima ključna poboljšanja dizajna u odnosu na prethodni model, uključujući sklopivi dio madraca za povećanje prostora za glavu u kuhinji dok je gornji krevet još uvijek na mjestu, kao i stražnju klupu postavljenu na gusjenice s novim kontrolama za lakše , podešavanje jednom rukom. Stražnji izlaz za topli/hladni tuš sada je standardan, s dodatnim šatorom za privatnost na stražnjim vratima. Iskustvo kampiranja dodatno je poboljšano potpuno novim značajkama uključujući: Nagibni krov s novom samosklopivom tkaninom za pojednostavljenje spuštanja krova; Nova integrirana mjesta za odlaganje standardnog vanjskog stola i stolica; Praktične rolete za zamračivanje zamjenjuju zavjese za veću privatnost i jednostavnije rukovanje.

Osim promjena u opremi za kampiranje, potpuno novi Nugget također nudi značajke visoke tehnologije za poboljšanje povezivosti u pokretu i udobnosti nakon parkiranja. Bežično punjenje i standardni 5G modem omogućuju da se svi zabavljaju i povezuju bez brige o istrošenosti baterije telefona ili podataka. Opcija solarnog krova pomaže u napajanju unutarnjih značajki ili ponovnom punjenju baterije za slobodno vrijeme, au idealnim vremenskim uvjetima može proizvesti više energije nego što koriste ugrađene značajke.

Namjenski 7-inčni zaslon u boji osjetljiv na dodir u dnevnom prostoru omogućuje jednostavnu provjeru i kontrolu grijanja, razine vode, razine baterije i osvjetljenja potpuno novog Nuggeta. Nova funkcionalnost uključuje: Kontrola novog sofisticiranog LED unutarnjeg osvjetljenja uključujući prilagodljivo osvjetljenje raspoloženja u boji; Funkciju inklinometra za pomoć pri izravnavanju na neravnom terenu; Aplikaciju omogućenu za Bluetooth za pretvaranje pametnog telefona u daljinski upravljač za značajke kabine.

Potpuno novi Transit Custom Nugget nastavlja Fordovo dugo uspostavljeno partnerstvo s vodećim prerađivačom Westfaliom, što tvrtku stavlja u idealnu poziciju da iskoristi snažnu potražnju na europskom tržištu kampera od jedne tone.