HDZ-OV MILIJAN BRKIĆ:

'Ako Kalmeta nije zabrinut, nismo ni mi!'

17.11.2014 u 17:05

Bionic
Reading

Nakon USKOK-ovog rješenja o provođenju istrage protiv potpredsjednika HDZ-a Božidara Kalmete javnosti se obratio glavni tajnik ove stranke Milijan Brkić. Rekao je da ga jedino brine tajming Državnog odvjetništva

Milijan Brkić kaže da nije zabrinut za tijek istrage protiv Božidara Kalmete u aferi HAC-Remorker jer, kako je rekao, nije zabrinut ni sam Kalmeta.

'Koliko znam, u USKOK-ovom rješenju nema ništa novo u odnosu na ono što je u medijima objavljivano u zadnjih pet do šest godina. Ono što brine HDZ je trenutak u kojem je doneseno to rješenje o provođenju istrage nad Kalmetom i možebitna zlouporaba DORH-a u predizborne svrhe', rekao je Brkić.

Što se tiče Vukovara i obilježavanja Dana sjećanja, Brkić je rekao da je HDZ uvijek pozivao da obljetnica prođe u miru i dostojanstvu prema svim žrtvama, Vukovarcima i hrvatskim braniteljima.

'Nije bitno gdje će tko biti u koloni, niti kada će tko doći, bitno je da svi oni dođu na miran i dostojanstven način te da odaju poštovanje svim žrtvama Vukovara', rekao je Brkić.

Smatra zanimljivim to da se danas 'napokon pojavio' i predsjednik države Ivo Josipović: 'On sad naglo poziva na nekakve aktivnosti, na nekakav mir i dostojanstvo, na što HDZ već dulje vrijeme poziva. Kako to da se nije sjetio toga zadnjih sedam dana, otkako je iz haškog pritvora pušten Vojislav Šešelj koji zloupotrebljava boravak na slobodi te ponovno priziva aveti prošlosti i Veliku Srbiju.'

Brkić se pita kako to da hrvatska vanjska politika i predsjednik Josipović nisu zbog Šešelja sazvali sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. 'Kako se nisu sjetili raspraviti pitanje Šešelja umjesto da potpiruju vatru, i Josipović i Milanović, posljednjih sedam dana i sada glume nekakve vatrogasce koji će nešto riješiti i nešto spriječiti u Vukovaru', pita se Brkić.

Glavni tajnik HDZ-a nije dopustio nijedno pitanje novinara.