PREDSTAVLJENI NOVACI

Žužul stao u obranu Pralije i Barbarića

09.01.2012 u 12:40

Bionic
Reading

Predsjednik RNK Split Slaven Žužul vjeruje da će Nenad Pralija i Špiro Barbarić dokazati nevinost te dodaje da se ne osjeća ugroženim jer je istraga Uskoka usmjerena na vrijeme kad su klubom upravljali stečajni upravitelji

Predsjednik Splita Slaven Žužul iskoristio je predstavljanje sedmorice novih igrača za osvrt na aktualna događanja u hrvatskom nogometu, prije svega na pritvaranje bivšeg direktora Nenada Pralije i tajnika Špire Barbarića.

'Pralija je moj prijatelj, dugo smo surađivali, a Špiro je i dalje zaposlenik kluba. Vjerujem u njihovu nevinost i Split će biti uz njih dok to ne dokažu', rekao je Žužul, koji nije želio komentirati spekulacije da je istraga Uskoka usmjerena na njega:

'Koliko mogu pročitati iz medija, istraga je usmjerena na vrijeme kad je klub bio u stečaju, nemam druge informacije. Ja ću nastaviti raditi svoj posao u Splitu s uspjehom i ponosom. Dokazali smo da smo uspješan klub, koji je pobijedio stečaj i stigao do vrha HNL-a u kratkom roku.'

Trener Tonći Bašić obavio je prozivku i poveo igrače na prvi trening. Klubu su priključeni Josip Golubar, Ante Babić, blizanci Dražen i Josip Bagarić te trojica Imoćana, Zvonimir Perković-Šantar, Duje Vučemilović-Grgić te Tomislav Mrčela.

'Momčad je mlađa, no ciljevi ostaju isti, želimo opet u Europu', kazao je Bašić, koji je pozdravio odluku kluba da se uspostavi tijesna suradnja s omladinskom školom NK Imotski.

'Potpisali smo ugovor s Imotskim, a u budućnosti ćemo pokušati uspostaviti suradnju s još nekoliko klubova iz Dalmacije', poručio je Žužul i dodao da će se više posvetiti skautiranju mladih igrača:

'Tražimo bisere što je moguće preciznije. Znate kako se kaže, 'najljepše cvijeće raste u mom vrtu'. Ne treba ići daleko, u Dalmaciji ima jako puno kvalitetnih igrača.'