SPORNA NABAVA AUTOMOBILA

Županica Lovrić Merzel: Svakodnevno prijeđem 250 kilometara

23.10.2013 u 19:39

Bionic
Reading

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel rekla je danas novinarima, odgovarajući na pitanje je li za županiju umjesno kupovati nove autombile, kako će na to pitanje odgovoriti birači, a ona svakodnevno prijeđe 250 kilometara unutar županije, jedne od najvećih u zemlji

'Nemam što reći, mediji su danas napisali sve ono što su željeli bez obzira na to je li istina ili nije', rekla je županica Lovrić-Merzel u Dvoru, gdje je bila u posjetu s predsjednikom Josipovićem. Dodala je da je prijašnji automobil bio na leasing, a rata za novi manja je od prijašnje.

Na pitanje je li umjesno kupovati novi automobil u vrijeme kad se najavljuju nove štednje i rezanja odgovorila je: 'Ako dnevno prijeđete više od 250 kilometara, jer moja županija nije samo Sisak nego je prostorno jedna od najvećih, a ja poznajem svako selo svoje županije, onda možete reći i da i ne. Birači će reći je li umjesno ili nije, a bitno je da je jeftinije nego prije', rekla je Lovrić-Merzel.

Sisačko-moslavačka županija obnovila je vozni park kupivši tri automobila koje će platiti 680.000 kuna. Procijenjena vrijednost vozila s PDV-om je 712.500 kuna.

U prvom dijelu natječaja tražilo se jedno vozilo više srednje klase, rabljeni dvovolumen, proizvodnje 2013. godine. Na natječaj se javio jedino Porsche leasing, a izabran je Audi A6 koji će zamijeniti dosadašnji, kupljen 2008. godine. Kupnjom je ispunjena odredba natječaja o rabljenom vozilu jer je kupljeno salonsko vozilo. Njime će se koristiti županica Lovrić-Merzel.

U drugom dijelu natječaja tražena su dva nova vozila niže srednje klase. Njih će županija platiti 248.753,46 kuna.

Odgovarajući na vijećničko pitanje, županica je na nedavnoj sjednici Županijske skupštine rekla kako je istekao leasing za tri vozila te su automobili zamijenjeni novima kupljenim na kredit . Dodala je kako je u proračunu ostvarena ušteda jer je rata kredita manja od leasinga.