otkriva vakula

Zubatog sunca bit će i sljedećih dana, posebice do petka

02.01.2020 u 07:06

Bionic
Reading

I dok je nekima Sunčeva svjetlost možda smetala tijekom oporavka nakon 'izazovnih' dočeka Nove godine, mnogima u kopnenom području dobro je došla da barem malo, makar psihološki, ublaži hladnoću, osobito jutarnju

Zubatog sunca bit će i sljedećih dana, posebice do petka u nizinama kopnenog područja, gdje će pogled na vedro nebo ujutro često onemogućavati magla, koja samo ponegdje može biti i dugotrajnija. Na Jadranu će bura oslabjeti, a u petak će je zamijeniti gdjegod umjeren sjeverozapadni vjetar. Tijekom vikenda oblačnije, ponegdje uz slabe oborine, u unutrašnjosti u nedjelju i malo snijega, osobito u gorju, piše Zoran Vakula za HRT.

Pritom će u nedjelju biti i vjetrovitije, uz često umjeren, mjestimice i jak vjetar na kopnu, a na Jadranu većinom jaku, vjerojatno i olujnu buru, i to ne samo na udare. Osim u nedjelju, i tijekom sunčanijeg, ali hladnijeg blagdanskog ponedjeljka, ponegdje vjerojatno još i u početku podjednako stabilnog te većinom manje hladnog utorka, bura će otežavati prometovanje i obalom i morem.

Štoviše, za neke skupine vozila mjestimice ga vjerojatno i sasvim onemogućavati. Ni prvi, a ni posljednji put. Uostalom, takvih, pa i još žešćih stanja imali smo napretek i prošle godine, a i prije.