SPORNI KAMP

Zoran Pripuz zaradio kaznenu prijavu i rješenje o rušenju bespravnih građevina na Murteru

19.09.2023 u 17:58

Bionic
Reading

Cijeloga ljeta s obale stižu dojave o bespravnoj gradnji na pomorskom dobru i izvan građevinskih područja - jedan od njih je i kamp investitora Zorana Pripuza na otoku Murteru. Nakon nekoliko inspekcijskih nadzora investitor je zaradio kaznene prijave i novčane kazne, a provjerava se i zakonitost rješenja za pružanje ugostiteljskih usluga u kampu.

Sve što je uporno gradio mjesecima, trebalo bi biti srušeno. Takvo je rješenje Građevinske inspekcije. No, u ovom slučaju investitor je ignorirao državu i zabranu građenja. I zato zaradio 15 tisuća eura kazne, javlja Regionalni dnenvik HRT-a. Ali, to nije sve.

- Isto tako, podnesene su kaznene prijave radi počinjenja kaznenog djela građenja izvan građevinskog područja, u zaštićenom obalnom pojasu te unutar obuhvata zaštićene ekološke mreže Nature 2000, kao i radi počinjenja kaznenog djela skidanje i povreda službenog pečata i znaka, priopćili su iz Državnog inspektorata.

Koliko god to čudno bilo, investitor Zoran Pripuz dobio je rješenje za sporni kamp na području gdje se graditi ne može. Kako? Izdao ga je županijski odjel. Utvrđuju se sada sve činjenice zakonitosti rješenja.

- Ovisno o ishodima toga svega, a naznake su da je bilo očitih neusklađenosti rješenja sa stvarnim stanjem, onda će se postupiti sukladno zakonu i donijeti rješenje o ukidanju ili poništenju navedenog rješenja, rekao je Marko Jelić, šibensko-kninski župan.