USKOK POREMETIO PLANOVE

'Znamo zašto je uhićen Milan Bandić!'

24.10.2014 u 12:55

Bionic
Reading

Aktualni događaji vezani za zagrebačkog gradonačelnika na neobičan su se način poigrali s inicijatorima 1. Zagrebačke smotre političke karikature koja je trebala biti otvorena u utorak izložbom karikatura na temu Milana Bandića i njegovih suradnika. Izložbu je trebao otvoriti u prostorima Gradske uprave sam Bandić, no s obzirom na to da je u nedjelju uhićen, Bandićeve karikature još će neko vrijeme biti skrivene od očiju javnosti

Kada je organizator ovog događaja Ivica Palatinuš 15. listopada slao pozive za otvaranje izložbe zakazano za utorak, 21. listopada, nije mogao ni slutiti uplitanje pravosudnih organa koji su uhićenjem glavne zvijezde izložbu i odgodili. Od 80 karikatura na temu zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika, deset je trebalo biti nagrađeno, a doznajemo kako među njima ima gotovo proročanskih. Njih nam nije želio ustupiti za objavu jer su imena autora deset pobjedničkih radova i dalje tajna.


Palatinuš kaže kako će s novom ekipom u Gradu sve dogovoriti i vidjeti ima li smisla s izložbom ići dok je Bandić u pritvoru. 'Obavijestili su me iz Grada da su im u uredima istražitelji USKOK-a i da građani jednostavno ne mogu unutra pa smo izložbu morali otkazati, ali odustati nećemo', odlučan je Palatinuš. Pohvalio je Bandićev smisao za autoironiju i činjenicu da nije imao ništa protiv toga da se smije na njegov račun.

Organizator 1. Zagrebačke smotre političke karikature vrckavo nam domeće kako zna zašto je gradonačelnik uhićen: USKOK ga je zapravo htio onemogućiti da otvori Smotru, ali i potkopati izlaženje prvog broja humorističnog lista Kerempuh. 'Eto, zato su ga uhapsili', kaže Palatinuš.

Ispričava se za kraj svim posjetiteljima koji su u utorak došli u Gradsku upravu na izložbu čija je glavna zvijezda u međuvremenu završila iza rešetaka.