KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

Zlatko Klarić: Vratimo Zagreb Zagrepčanima!

14.05.2009 u 15:01

Bionic
Reading

Kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) i Demokratske stranke umirovljenika (DSU) Zlatko Klarić istaknuo je danas na konferenciji za novinare da na lokalne izbore izlaze pod sloganom 'Vratimo Zagreb Zaprepčanima' te 'Zagreb je naš'.

'Zagreb ne može nitko svojatati, to nije grad tuđih državljana, mafije, lobija - to je prije svega grad nas, rođenih Zagrepčana, pa tek onda grad svih ostalih njegovih stanovnika', izjavio je Klarić.

'Mislim da je došlo vrijeme da se vrati zagrebačka kultura, lijepo zagrebačko ponašanje, ona toplina Zagrebu, i da se s ponosom može u Zagrebu govoriti riječ 'kaj'', rekao je Klarić.

Istaknuo je da od sto voditelja u Zagrebačkom holdingu nijedan nije rođeni Zagrepčanin, a tako je i u Gradskom poglavarstvu. 'Smatram da smo mi rođeni Zagrepčani time diskriminirani jer i mi znamo upravljati gradom', poručio je Klarić. Po njegovim riječima, Zagrepčani moraju upravljati Zagrebom jer ga nose u srcu i osjećaju njegovo bilo te zasigurno ne bi gradili trgovački centar na Cvjetnome placu. Rekao je da će prvi kriterij pri zapošljavanju u Zagrebačkom holdingu, Poglavarstvu i Skupštini biti sposobnost i profesionalnost, a ne stranačka poslušnost, te da će Zagrepčani imati prednost. Veza pri dobivanju posla u Poglavarstvu i Holdingu 'neće biti rođo', naglasio je Zlatko Klarić.

Dodao je da se on ni Zagrepčani ne mogu kandidirati u Zenici i Širokom Brijegu, jer ne poznaju njihov teritorij, običaje i kulturu.

Klarić je rekao da je različit od ostalih kandidata jer, iako je predsjednik stranke (ASH), on je financira, te nije partijski ni gradski dužnosnik. Istaknuo je kako misli da u ovom trenutku Zagrebu treba prisilni upravitelj, a ne u pravom smislu riječi gradonačelnik jer je grad u minusu 18 milijardi kuna. Zauzeo se za to da se novac namakne legalizacijom bespravno izgrađenih kuća i prodajom praznih poslovnih prostorija. Ponudio je i najjeftiniji model stanogradnje koji se temelji na novcu prikupljenom od prodaje i otkupa stanova te da grad besplatno daje zemlju i komunalne priključke.

Predsjednik Gradske organizacije DSU-a dr. Emil-Franjo Markanović istaknuo je da se zauzimaju za besplatni pokop umirovljenika, izgradnju domova za umirovljenike i za sve one kojima treba skrb i medicinska njega. Zauzeo se za to da izlazak na izbore bude obveza građana i da predsjednik umirovljeničke stranke bude umirovljenik.