ŽRTVA ALKOHOLNOG VRENJA

Ženu ubio ugljikov monoksid kod Čazme

15.09.2009 u 21:04

Bionic
Reading

Terezija Pavlinovac (72) iz Vrtlinske kraj Čazme preminula je u utorak oko 13.30 sati u bjelovarskoj bolnici od trovanja ugljikovim dioksidom. Ona, njezin muž Franjo (79), snaha Nadica (50) i unuk Dalibor (31) izgubili su svijest u podrumu obiteljske kuće

ČAZMA - Franjo je rano ujutro krenuo pretočiti mošt nakon subotnje berbe, a zbog vrenja se stvorila opasna koncentracija plina, pišu 24sata.

'Susjeda koja je došla oko 8 sati po mlijeko rekla je mojoj punici da susjedi Pavlinovac ne otvaraju i da su vrata zaključana. S dvorišne strane sam otvorio prozor i odmah me 'zapljusnuo' miris ugljikova dioksida. Čim sam ušao u kuću širom sam otvorio vrata i pozvao susjede, ali se nitko nije javljao. Otišao sam u podrum i ugledao ih kako leže na podu bez svijesti', rekao je Mario Mahmutović (36).

Odmah je primio Nadu, koju je izvukao iz podruma. Potom se vratio po njezina sina Dalibora. Kako je vidio da neće moći sam spasiti preostale ljude, otrčao je do obližnje trgovine i pozvao susjede da krenu spašavati Tereziju i Franju. Nakon što su ih izvukli na dvorište ubrzo je stigla liječnica Doma zdravlja Čazma i dala prvu pomoć otrovanoj obitelji. Pola sata kasnije kolima hitne su prebačeni u bjelovarsku bolnicu. Tereziji nije bilo spasa, no ostali članovi obitelji Pavlinovac su spašeni zahvaljujući hrabrom susjedu Mariju.

'Nisam ni jednog trenutka razmišljao dali da pomognem susjedima, iako sam znao da je silazak u podrum veliki rizik', kazao je Mario. Dodao je da je liječnica rekla da, da je došao samo nekoliko minuta kasnije, da ne bi bilo spasa ni za ostalo troje ukućana.