NOVI DETALJI IZ SPLITA

Ženu je umalo ubio jer joj nije htio vratiti 20.000 kuna

Bionic
Reading

Splitska policija je utvrdila da je koristoljublje bilo motiv brutalnog napada 37-godišnjaka na 34-godišnju ženu u petak na Trsteniku.Žena koju je napadač gotovo ubio udarcima kamenom u glavu, zatražila je od njega da joj vrati novac koji mu nedavno posudila, doznaje se u policiji, koja napadača sumnjiči za pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja

Uhićen je u nedjelju, drugi dan nakon napada, i to u Zagrebu, zahvaljujući koordinaciji dviju policijskih uprava. Ubrzo je doveden u splitsku policij i predan pritvorskom nadzorniku, a tijekom dana će biti doveden u Županijsko državno odvjetništvo.

Kako se neslužbeno doznaje, napadnuta žena mu je posudila 20.000 kuna koje joj je trebao već vratiti, pa su se u telefonskom razgovoru dogovorili da ona dođe na Trstenik radi dogovora.

Nakon kraćeg razgovora nakon što su se našli, 37- godišnjak ju je napao kamenom, udarao je njime po glavi i ostavio u lokvi krvi. Našli su je građani koji su zvali policiju i dali opis napadača.

Policija je brzo reagirala i već navečer doznala od rodbine nastradale mlade žene identitet napadača. Alarmirali su i druge policijske uprave i napadač je uhićen u Zagrebu.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije T.B. (37) ranije je osuđen na zatvorsku kaznu zbog sličnog napada. Naime, s još dvojicom Splićanina napao je stariju žensku osobu, sada pokojnu 76-godišnju A.R., i zbog tog nedjela završio iza rešetaka na dvije i pol godine, dok su njegova dvojica kolega osuđeni na dvije i jednu godinu zatvora.