ne nasjedajte

Žena povjerovala nepoznatoj osobi s interneta da joj je poslala paket s milijun i petsto tisuća dolara pa ostala bez 20 tisuća kuna

23.09.2021 u 10:14

Bionic
Reading

Policijska uprava osječko - baranjska upozorava na učestale prijevare putem interneta

Tijekom kolovoza ove godine, 57-godišnja hrvatska državljanka je putem društvenih mreža stupila u kontakt s nepoznatom osobom. Tijekom komunikacije, nepoznata osoba joj je rekla da je poslala paket s milijun i petsto tisuća američkih dolara, a 57- godišnjakinja treba uplatiti poštarinu kako bi preuzela paket. Prema dogovoru, uplatila je više od 20.000 kuna na nepoznati bankovni račun u inozemstvu. Paket joj do današnjeg dana nije stigao, niti je dobila povrat uplaćenog novca.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Sredinom rujna ove godine, 56-godišnja hrvatska državljanka je putem internet platforme, s njoj nepoznatom osobom, dogovorila najam stana u Republici Njemačkoj. Potom je, prema prethodnom dogovoru, uplatila više od 20.000 kuna na račun banke u Republici Španjolskoj. Nakon što je kontaktirala korisničku službu internet platforme, saznala je da to nije njihov bankovni račun i da se radi o prijevari te uplaćeni novac nije dobila nazad.