DRUGA ŽRTVA POPLAVA U BIH

Žena poginula u zatrpavanju obiteljske kuće u klizištu!

16.05.2014 u 19:12

Bionic
Reading

Žena poginula u aktiviranju klizišta u općini Vlasenici druga je žrtva poplava u Bosni i Hercegovini u kojoj su zbog obilnih kiša brojna gradska središta odsječena od svijeta, a stanovništvo evakuiraju pripadnici Oružanih snaga i spasioci kojima pomažu i kolege iz regije

Klizište je zatrpalo obiteljsku kuću u mjestu Cerskoj u općini Vlasenici na istoku BiH pri čemu je smrtno stradala Hanifa Čelebić koja je postala druga žrtva nevremena koje je pogodilo BiH i regiju.

'U trenutku obrušavanja zemljišta u kući je bila žena koja je stradala, a beživotno tijelo je kasnije izvađeno iz tog nanosa, radi se o Hanifi Čelebić', rekao je direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić.

Još je jedna žena bila zatrpana u klizištu, ali je spašena, rekao je.

Klizište je potpuno uništilo i obnovljenu džamiju u selu Cerskoj koje je sada presječeno na tri dijela.

U popodnevnim satima pripadnici Oružanih snaga stigli su u potpuno poplavljeni grad Maglaj te počeli evakuaciju stanovništva. Svjedoci govore da se iz mutne vode vide samo gornji katovi zgrada i krovovi kuća, a pod vodom su i ulice kojima se kreću samo čamci za spašavanje.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je u petak ponovno s premijerima Hrvatske, Crne Gore, Makedonije te s članovima slovenske vlade i zatražio pomoć.

Svi sugovornici dali su potporu naporima institucija BiH da se što prije pomogne ugroženom stanovništvu i obećali staviti na raspolaganje sve raspoložive resurse Bosni i Hercegovini.