FESTIVAL MLADIH

Željka Markić u Međugorju svjedočila o iskustvima iz RH

02.08.2013 u 17:41

Bionic
Reading

Predstavnica građanske inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić izrazila je u petak očekivanje da će hrvatska vlast bez odgađanja organizirati referendum o zahtjevu da se u hrvatski ustav uvrsti odredba po kojoj se brak definira kao zajednica muškarca i žene

Markić je sudjelujući na 24. međunarodnom festivalu mladih koji se održava u Međugorju uz ostale govornike iz više zemalja svijeta posvjedočila o iskustvima u Hrvatskoj o obitelji, akciji koju je organizirala inicijativa 'U ime obitelji'.

'Hrvatski sabor i vlada ako će se poštivati ustav morat će organizirati refendum i svi će se moći izjasniti i reći što žele o našoj inicijativi', rekla je Markić pred više tisuća mladih katolika u Međugorju koji su tamo pristigli iz 60 zemalja svijeta.

Dodala je kako je u Hrvatskoj na djelu pokušaj da se ospori održavanja referenduma te da pojedine organizacije nastoje šireći neistinu o obitelji, roditeljstvu utjecati na elementarne slobode drugih ljudi.

'Radi se o ugrožavanju temeljnih ljudskih prava', rekla je Markić.

Dodala je kako se ne može ignorirati činjenica da je čak 20 posto Hrvata odnosno skoro 750.000 osoba s pravom glasa poduprlo inicijativu da se brak u ustavu definira kao zajednica muškarca i žene.

Hrvatska vlada je u četvrtak zadužila ministarstvo uprave i Državni zavod za statistiku da provjere broj i vjerodostojnost potpisa birača iz zahtjeva za raspisivanje referenduma građanske inicijative 'U ime obitelji'.