ZAHTJEV 'U IME OBITELJI'

Željka Markić traži policijsku zaštitu

  • Autor: Marko Špoljar
  • Zadnja izmjena 28.02.2017 13:10
  • Objavljeno 28.02.2017 u 13:10
Željka Markić

Željka Markić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je potpredsjednici Sabora Milanki Opačić dodijeljena policijska zaštita, isto sada želi i Željka Markić. Udruga 'U ime obitelji' uputila je zahtjev za dodjelu policijske zaštite šefici udruge Željki Markić zbog fotomontaže na naslovnici tjednika 'Novosti' koji izdaje Srpsko narodno vijeće

U ime obitelji smatra da je zahtjev opravdan jer tvrde da je naslovnica 'Novosti' napravljena 's namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti'.

Zahtjev je poslan ravnatelju policije Marku Srdareviću, ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću, te je upućen na znanje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, predsjedniku Hrvatskog sabora Boži Petrovu, predsjedniku SDP-a, Davoru Bernardiću, saborskom zastupniku i predsjedniku Srpskog narodnog vijeća Miloradu Pupovcu, te Savjetu za nacionalne manjine.

Zahtjev udruge U ime obitelji prenosimo u cijelosti: 'Vezano za zahtjev predsjednika SDP-a da se dodijeli zaštita Milanki Opačić, saborskoj zastupnici SDP-a, zbog objavljivanja uvredljive fotomontaže na portalu dnevno.hr u privatnom vlasništvu, policija je promptno reagirala i prema natpisima medija sumnja da je 'objavljivanje i distribuiranje te fotografije motivirano namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti'.

'S ciljem prikupljanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja policija nastavlja kriminalističko istraživanje', navodi Ravnateljstvo policije. Neslužbeno se doznaje u medijima da je Milanki Opačić dodijeljena policijska zaštita. Molimo da se isto promptno načelo postupanja policije primijeni i na slučaj Željke Markić, predsjednice udruge U ime obitelji, kao i na sve druge žene izložene uvredljivoj fotomontaži kojoj je cilj širenje mržnje, te da joj se dodijeli policijska zaštita.

Naime, tjednik Srpskog narodnog vijeća, Novosti, čiji je predsjednik saborski zastupnik Milorad Pupovac, objavio je u petak 17. veljače 2017. na naslovnici fotomontažu Željke Markić sa hitlerovim brčićima nakon što je udruga U ime obitelji javno ukazala na činjenicu da su Novosti zloupotrijebile proračunski novac namijenjen srpskoj manjini u Hrvatskoj za širenje netolerancije prema većinskom, hrvatskom narodu.

Fotomontaža Željke Markić sa ciljem širenja mržnje i netrpeljivosti objavljena je, uz druge uvredljive fotomontaže i tekstove nakon što je udruga U ime obitelji zatražila da Vlada i Savjet za nacionalne manjine, sukladno propozicijama natječaja na kojem su Novostima dodijeljena sredstva za 2016. godinu – prestane uplaćivati državna sredstva te im zabrani javljanje na isti natječaj za sredstva namijenjena nacionalnim manjinama - sljedeće 3 godine.

Kako fotomontaža Željke Markić predstavlja poziv na mržnju i napadanje, a što je još gore, financirana je novcem poreznih obveznika RH, očekujemo da postupite jednako kao u slučaju zahtjeva za zaštitu gospođe Opačić – kako ne bi ispalo da su neke žene u hrvatskom društvu povlaštenije od drugih', piše u zahtjevu za dodijelu policijske zaštite Željki Markić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!