JOSIPOVIĆ VOJNICIMA

'Želim da se sretno vratite kući'

12.02.2012 u 18:54

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić otputovali su u službeni posjet Izraelu koji će trajati do 16. veljače. Prvog dana posjeta predsjednik Josipović posjetio je naše vojnike koji sudjeluju u međunarodnoj mirovnoj misiji na Golanu

'Bio sam ponosan kad sam čuo od UN-ovih zapovjednika koliko naši momci i djevojke savjesno i profesionalno obavljaju svoje zadaće. Neka uspješno završe misije i neka se sretno vrate kući svojim obiteljima', objavio je na svojoj Facebook stranici predsjednik Josipović.

Predsjednik i ministrica susret će se s predsjednikom Shimonom Peresom te premijerom Benjaminom Netanyahuom. Naše izaslanstvo posjetit će Memorijalni centar za žrtve holokausta Yad Vashem gdje će predsjednik Josipović položiti vijenac, kao i na nacionalnom groblju Mount Herzl.

U utorak će predsjednik Josipović i ministrica V. Pusić posjetiti Palestinsku samoupravu (Ramallah) i sastati se s predsjednikom Mahmudom Abasom.

Naš veleposlanik u Kairu Darko Javorski postat će posebni predstavnik RH pri Palestinskoj samoupravi, preuzimajući tu dužnost nerezidentno, čime ćemo stupiti u odnose s Palestinskom samoupravom, kao i većina članica Europske unije.