uvrede eurozastupnici

Zbog vulgarnog ispada u Osijeku prekinut intervju s Biljanom Borzan na N1

23.03.2021 u 13:40

Bionic
Reading

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan gostovala je u N1 studiju uživo i komentirala SDP-ova kandidata za gradonačelnika Osijeka, Gorana Kušeca

'On je zaista osvježenje, nije politički bio eksponiran, iako je dugogodišnji član SDP-a. Mislim da je ljudima dosta ispraznih političkih floskula, a on je čovjek koji je izuzetno svestran: bio je roker, kasnije se dao u znanost, sportaš, osnivač Kohorte - djeluje u svim poljima, od kulture i znanosti, do sporta. Ja ga pamtim kao DJ-a u jednom osječkom disku. On ima svježinu gradskog dečka koji je zanimljiv i poznat mnogim ljudima', kazala je Borzan u razgovoru za N1.

Vulgaran ispad muškarca

Nažalost, razgovor je naprasno prekinut vulgarnim ispadom, gnjusnim komentarima, psovkama i uvredama muškarca koji se u tom trenutku našao na osječkom trgu.

Reporterka N1 Iva Puljić Šego prvo je zamolila muškarca da prestane i ispričala se gledateljima, a nakon što je on nastavio prostački vrijeđati Biljanu Borzan, razgovor s europarlamentarkom je prekinut, uz ispriku gledateljima i Biljani Borzan.

Borzan: To je psihički bolestan čovjek, i ranije me vrijeđao

Sat vremena nakon intervjua sve je komentirala i sama Borzan. 'To je psihički bolestan čovjek, i ranije me vrijeđao. Zvali su me iz policije da moram dati iskaz, ja nisam nikoga zvala niti sam ga prijavljivala', rekla je Borzan za N1.

'Iznenadila sam se što me policija zove. Rekli su da postoji prekršaj, ali da moraju utvrditi ima li elemenata kaznenog djela', rekla je Borzan.

Dodala je da ju je spomenuti muškarac u nekoliko navrata već vrijeđao na ulici. 'Ne znam ni kako se zove, ja ga dosad nisam ni prijavljivala, jer ne znam što da kažem policiji. Sad ima snimka pa neka ga policija traži', rekla je za N1.

O svemu se oglasio i SDP na Twitteru.