nepravomoćna presuda

Zbog ubojstva brata blizanca, osuđen na sedam godina zatvora

28.02.2017 u 18:07

Bionic
Reading

Zbog ubojstva brata blizanca nožem u prsa u novogodišnjoj noći 2013. Miroslav Tomas u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora

Sutkinja Sanja Mazalin rekla je u obrazloženju presude da je mnogo stvari u tom slučaju ostalo nerazriješeno, ali je nedvojbeno utvrđeno da je Miroslav Tomas ubio svog brata Vedrana, što proizlazi iz dokaza, iskaza svjedokinje i vještačenja.

Miroslav Tomas je bio optužen da je prvog dana 2013. oko 4,30 sati, nožem u prsa ubo brata u stanu u Ogrizovićevoj ulici na Trešnjevci u kojemu je s njima živjela i 23-godišnja djevojka. Žrtva je podlegla ozljedama, a protiv brata je pokrenuta istraga kojom je utvrđeno da su se braća i ranije fizički i verbalno sukobljavali te da su kobne noći zajedno s 23-godišnjakinjom u stanu pili alkohol i tablete.

U stanu je pronađen pištolj kojeg je Miroslav ilegalno posjedovao, dok je više noževa izuzeto i poslano na vještačenje. Sutkinja je rekla kako nije bilo dokaza za tvrdnje obrane prema kojima je bilo moguće da Miroslav Tomas nije počinitelj, već da je ubojstvo počinila djevojka.

Sud je odbacio i tvrdnje obrane da je riječ o mogućem samoubojstvu. Optužnica je po pisanju medija dvaput vraćena na doradu zbog nejasnoća, a prihvaćena je nakon što je nadopunjena traseološkim vještačenjem. Miroslav je, navodili su mediji, ubio brata nakon beznačajne svađe dok je bio pod utjecajem alkohola i tableta.

Okrivljeni se nije pojavio na objavi presude, ali mu je određen istražni zatvor jer je osuđen na zatvorsku kaznu višu od pet godina.