OTKAZANA PROMOCIJA

Zbog propusta Ministarstva 87 diplomanata ostalo bez diplome

21.03.2015 u 16:42

Bionic
Reading

Svojevrsni fijasko ili bolje rečeno dosad neviđen slučaj u hrvatskom visokom školstvu dogodio se na gospićkom Veleučilištu 'Nikola Tesla'. Naime, u petak (20. ožujka) trebala se održati 6. svečana promocija 87 stručnih prvostupnika

Promocija koja se trebala održati u prostorijama Pučkoga otvorenog učilišta 'dr. Ante Starčević' s početkom u 11 sati bila je u detalje isplanirana, no iz ureda dekana dr. sc. Aleksandra Skendžića dan prije, u četvrtak oko 15 sati svečanost čina promocije otkazana je zbog, kako je kazano, administrativno-tehničkih naravi.

Da ovaj slučaj bude još zanimljiviji, treba dodati da je tiskano je 87 diploma s datumom, imenima prvostupnika, angažiran je Akademski zbor Degenija, rezervirani fotografi, obaviješteni novinari, a i roditelji diplomanata isplanirali su svoje protokole koji idu uz taj čin, koji se obilježava jednom u životu. Taj petak, trebao je biti dan kad diplomanti postaju ponosni na činjenicu da su dio akademske zajednice, s brojnim očekivanjima. A roditelji, oni su posebna priča koju nije potrebno naglašavati...

'Propusta u organizaciji promocije nije bilo, odradili smo cjelovitu pripremu sa svoje strane, ali daljnju odluku donio je MZOS. Problem je administrativno-tehničke naravi pa je MZOS ipak preporučio odgodu promocije. Novi datum bit će načelno sredinom travnja kada se izvrši korekcija', kazao je dekan Veleučilišta 'Nikola Tesla' dr. sc. Aleksandar Skendžić.

Iz MZOS-a danas je stiglo i službeno priopćenje u kojemu stoji da je svečanu promociju na Veleučilištu 'Nikola Tesla' u Gospiću, koja je trebala biti održana u petak, 20. ožujka 2015. zbog dodjele diploma završenim stručnim prvostupnicima, uprava Veleučilišta odgodila u dogovoru s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta kako bi zaštitila prava samih studenata. Naime, uvidjevši da je potrebno ponoviti natječajni postupak za izbor dekana, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta predložilo je, do imenovanja ovlaštenog potpisnika javnih isprava, odgodu promocije radi osiguravanja pravne valjanosti javnih isprava studenata. Kako zbog odgođene promocije ne bi nastao novi trošak za studente i njihove roditelje, prilikom izdavanja isprava i održavanja promocije, Veleučilište će osigurati dodatna sredstva za tu namjenu.

'Iskreno žalimo zbog nastale situacije te molimo za strpljenje roditelje i studente i ponovno napominjemo kako je odgoda bila isključivo u njihovom najboljem interesu te radi zaštite njihovih stečenih kvalifikacija', stoji u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Gordana Zuccon.