DIM NA CESTI

Zbog požara kod Gospića zatvorena autocesta

06.09.2009 u 12:37

Bionic
Reading

Od 11 sati dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Gospić zatvorena je zbog požara, izvještava HAK. Vozi se obilazno državnom cestom D50 preko Gospića. Vatra je izbila još jučer oko 18 sati uz autocestu. Zbog povremene zadimljenosti na A1 do 11 sati vršila se regulacija prometa uz ograničenje brzine. Vatrogasci požar nadziru sa sigurnih površina jer je požarište na minski sumnjivom području

Tijekom noći gorjelo je nisko raslinje, borovina i trava na području Kukuljanova iznad Bakra.

Na minski sumnjivom području vatra je izbila i na području Kašića i Smilčića u Zadarskoj županiji, no ondje je požar lokaliziran. Požarom su zahvaćena i četiri električna stupa 10 kV dalekovoda, zbog čega na tom području nema struje.

Još uvijek gori u Šibensko-kninskoj županiji na području Velike glave i Damjanića gdje je požar izbio oko 1 sat u noći. U gašenju sudjeluje 50-ak vatrogasaca i dva kanadera.

Jučer poslijepodne lokalizirani su i požari između Divojevića i Lećevice kod Splita te iznad Trolokvi kod Supetra.

Jak vjetar usporava vožnju na dionici autoceste A6 Rijeka –Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na dionici autoceste A1 između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok.

Zabrane za 1. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle) vrijede za Paški most te Jadransku magistralu od Bakra do Svete Marije Magdalene, a na dionici državnom cestom D54 Maslenica – Zaton Obrovački zbog bure prometuju samo osobna vozila.