STANJE U PROMETU

Zbog odrona zatvoreni granični prijelazi iz Slovenije, Sljemenska cesta zakrčena stablima

12.12.2017 u 07:39

Bionic
Reading

U Sloveniji je zbog odrona i stabala na kolniku prekinut je promet prema graničnim prijelazima Kaštel i Macelj, a slično je i na Sljemenskoj cesti koja se često zatvara zbog raščišćavanja srušenih stabala

Autocesta A1, državna cesta DC1 (dijelom Lička magistrala), Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.

Samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo (zbog vjetra); sve državne, županijske i lokalne ceste u Gorskom kotaru, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) Kikovica-Delnice-Zdihovo, zbog opasnosti od pada stabala na kolnik kao i otežanog uklanjanja istih pa je sužen kolnik (potrebno je olakšati prolazak interventnim vozilima), javio je Hrtvatski autoklub (HAK) u 7,20 sati.

Ostala vozila iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu prometovati autocestom A1 do čvora Žuta Lokva i dalje preko Vratnika (DC23) do Senja i Jadranskom magistralom do Rijeke, osim za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Sljemenska cesta se vrlo često zatvara, zbog stabala na kolniku i uklanjanja istih. 

Zbog odrona i stabala na kolniku u Republici Sloveniji prekinut je promet preko graničnim prijelazima Kaštel i Macelj.

U prekidu je više pomorskih veza s otocima. Na splitskom okružju katamaranske linije: Korčula - Hvar - Split, Ubli - V. Luka - Hvar - Split, Jelsa- Bol - Split. Na riječkom okružju katamaranske linije: Novalja - Rab - Rijeka i Rijeka-Mali Lošinj; brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak; trajektne linije: Valbiska - Lopar, Brestova - Porozina, Valbiska - Merag i Stinica - Mišnjak. Na zadarskom i šibenskom okružju:  brodska linija 431A Zadar-Preko, a brodska linija 505 Šibenik - Zlarin - Prvić Luka - Šepurine - Vodice plovi bez pristajanja u Prvić Luku.