OČAJNIK IZ ATLANTE

Zbog loše ocjene lažirao vlastitu otmicu

21.05.2013 u 18:51

Bionic
Reading

Kada je devetnaestogodišnji učenik koledža Georgia Gwinnett Aftab Aslam dobio ocjenu F (jedinicu) iz engleskog jezika, predmeta iz kojeg je već jednom pao, shvatio je da neće biti lako reći to roditeljima. Stoga je kupio jeftin mobitel i poslao SMS roditeljima navodeći da ga je otela kriminalna banda i upozoravajući ih da ne zovu policiju jer će ga ubiti

No prestrašeni roditelji pozvali su policiju, a u istragu se uključio i FBI. Za to vrijeme Aslam se krio, a policija je pronašla telefon s kojeg je poruka poslana. Kada su otkrili tko je kupio mobitel, istragu su s 'otmice' spustili na razinu 'nestale osobe', prenosi Klix.ba

Zbog lošeg vremena, Aslam se vratio kući u predgrađe Atlante iza osam sati, ali se držao priče kako su ga oteli i drogirali.

Za vrijeme unakrsnog ispitivanja, Aslam je konačno priznao kako je sve izmislio. To je učinio kako bi njegovi roditelji osjetili olakšanje kada ga vide živog nakon 'otmice' i ne bi se ljutili zbog ocjene.

No policija nije imala razumijevanja. Uhićen je u petak i optužen za lažnu dojavu o zločinu, davanje lažne izjave, petljanje s dokazima i pisanje terorističkih prijetnji. Pušten je uz jamčevinu od 9.000 dolara iz zatvora Fulton County.