OSJEČKI RAZVODI U 2013.

Zbog ljubomore razvodili se čak i 70-godišnjaci

24.01.2014 u 10:43

Bionic
Reading

Neslaganje, završetak emotivne veze, ali i poremećaj odnosa zbog financijskih razloga i dalje su najveći razlozi što se u 2013. godini u Centru za socijalnu skrb obavilo čak 191 posredovanje kod bračnih parova

Gledajući prema broju radnih dana, kojih je prošle godine bilo 261, dnevno je obavljano više od jednog posredovanja. Isto je i na Općinskom sudu u Osijeku, gdje je prošle godine razveden 291 bračni par, piše Glas Slavonije

'Kod osoba koje su čvrsto odlučile razvesti se nema tog savjeta koji bi ih od toga mogao odgovoriti. Postoji čak dosta parova koji se razvode i u 60-im godinama života. Dok su se kućili i odgajali djecu, dobro su se slagali, a kad su ostali sami, ne znaju što bi sa sobom pa se razvode. Zanimljivo je da ima i parova u 70-im godinama koji se žele razvesti, no to je uglavnom zbog promjene osobnosti koju donosi starost, odnosno ljubomore jednog od partnera.

Inače, u kriznim se situacijama događa da jedan supružnik postane bolji, a drugi, primjerice zbog financijske situacije, ne može to više podnijeti. Ima među njima i onih koji se žele razvesti zbog prezaduženja, odnosno jer ne žele vraćati partnerske dugove i pošto-poto žele se izvući iz bračnog odnosa', ispričala je Zorica Wild iz Centra za socijalnu skrb.

Nevjera je također, dodaje Wild, jedan od razloga za razvod braka. Srećom, sve je više razvoda kod kojih se partneri uspiju dogovoriti pa razvod prođe bez komplikacija, dok je oko 20 posto onih koji situaciju zakompliciraju ponajprije sebi pa potom i stručnjacima, ističe Wild.

'Razlozi želje za razvodom braka općenito su uvijek isti i nepisano je pravilo da se češće razvode mlađe osobe. Inače, novi Obiteljski zakon još je u nacrtu i nije izglasan tako da nismo upoznati s mogućim većim pritiskom na nas zbog promjena koje će najvjerojatnije uslijediti vezano uz proces razvoda', rekla je Wild.