MAFIJAŠ NA PUTU ZA JADRAN

Zbog lažne putovnice uhićen s ispravnom

20.08.2013 u 09:16

Bionic
Reading

Zbog nabavke lažne hrvatske putovnice iza rešetaka je završio 37-godišnji Mario Milosavljević za kojim je tragalo hrvatsko pravosuđe. Riječ je o pripadniku srbijanskog krim-miljea kojeg hrvatsko tužiteljstvo povezuje sa skupinom Zvonka Šendulovića, optuženog za izradu i preprodaju hrvatskih putovnica balkanskim kriminalcima

Zanimljivo je, međutim, da Milosavljević nije prilikom ulaska u Hrvatsku koristio tu lažnu putovnicu, već vlastitu putnu ispravu s pravim identitetom. Tijekom granične kontrole na prijelazu u Metkoviću utvrđeno je da je za njim raspisana tjeralica, te je uhićen i sproveden na ispitivanje u zagrebačko sjedište Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, piše Novi list

Prema za sada dostupnim informacijama Milosavljević je spornu hrvatsku putovnicu nabavio još 2008. godine, ali ju navodno nikada nije koristio. Nije to učinio ni prije nekoliko dana kada se s obitelji uputio u Hrvatsku zbog čega hrvatskim policajcima nije bilo teško utvrditi njegov idenitet kao i činjenicu da je riječ o traženoj osobi.

Marija Milosavljevića
povezuje se s tzv. »Kekinom grupom«, kriminalnom skupinom što ju, kako navode srbijanski mediji, predvodi Dejan Stojanović zvani Keka. Skupini se na teret stavlja cijela serija likvidacija i krvavih obračuna što su se dogodili na beogradskim ulicama.

Upravo je ubojstvo ili pokušaj ubojstva bio uvjet da Stojanović primi novog člana u svoju grupu koja se najviše obračunavala sa skupinom pokojnog Stevana Jezdimirovića zvanog Jezda i to zbog prevlasti na području Novog Beograda. 'Kekinu grupu' još 2001. godine identificirala je tamošnja policija i opisala ju u tzv. 'Bijeloj knjizi' MUP-a Srbije.

Za Milosavljevićem je pak srbijanska policija tragala 2005. godine nakon što je osumnjičen za posjedovanje oružja i droge. No, uspio je tada izbjeći uhićenje. Neko vrijeme iza rešetaka je proveo i nakon akcije 'Sablja' u kojoj se tragalo za likvidatiroma srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Ubrzo je, međutim, pušten na slobodu.

Tijekom ispitivanja u sjedištu PNUSKOK-a u Zagrebu Milosavljević je, doznajemo, porekao krivnju, no unatoč tome Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu odlučilo je protiv njega nastaviti postupak. Zatraženo je i da mu se odredi istražni zatvor, čemu je i udovoljeno. Milosavljević je tako završio u Remetincu jer se sumnja da bi mogao pobjeći, ali i ponoviti kazneno djelo što mu je stavljeno na teret.