IPAK 'SKOČIO' DO HNK

Zbog izvanredne sjednice Vlade, Milanović otkazao posjet Opatiji

15.09.2015 u 10:47

Bionic
Reading

Zbog drugih obaveza vezanih uz popodnevnu izvanrednu sjednicu Vlade, premijer Zoran Milanović otkazao je za danas najavljen posjet Opatiji, priopćila je Vlada. No usprkos obavezama jutros je našao vremena, kao što je također bilo ranije najavljeno, sudjelovati na otvorenju izložbe pod nazivom 'Dobri stari zakoni – tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj' u HNK-u

Podsjetimo, rebalans proračuna i privremeni tromjesečni proračun za sljedeću godinu glavne su točke dnevnog reda današnje izvanredne sjednice Vlade u 17 sati u Banskim dvorima te je sinoć preko Twittera izviještena javnost da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dobiti 300 milijuna kuna, a Ministarstvo rada 130 milijuna kuna.


Privremeni tromjesečni proračun za 2016. trebao bi sljedećoj Vladi trebao dati prostora da u miru pripremi plan državne potrošnje u prvoj godini mandata dok je rebalansom predviđeno oko 1,2 milijarde kako na prihodnoj, tako i na rashodnoj strani, uz deficit koji ostaje isti.

U Opatiji se Milanović danas u 13 sati trebao sastati s predstavnicima tog grada i Primorsko-goranske županije, a potom pola sata kasnije obići radove na gradilištu Kulturno-turističkog centra Opatija. Međutim, oko 10 sati iz Vlade je priopćeno da je premijer Milanović zbog drugih obaveza vezanih uz popodnevnu izvanrednu sjednicu Vlade otkazao za danas najavljen posjet Opatiji.

No za sudjelovanje na otvorenju izložbe pod nazivom 'Dobri stari zakoni – tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj' u HNK-u Milanović je jutros oko 10 sati ipak našao vremena.