odluka vrhovnog suda

Luki Modriću će se zbog davanja lažnog iskaza ipak suditi u Zagrebu

18.07.2018 u 12:29

Bionic
Reading

Vrhovni sud uvažio je zahtjev Luke Modrića, pa će se suđenje protiv njega održati na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Suđenje Luki Modriću prebačeno je u Zagreb na zahtjev njegove obrane. Odluku o tome Vrhovni sud donio je prije mjesec dana, piše Telegram.

Podsjetimo, zbog davanja lažnog iskaza tijekom suđenja u postupku protiv Zdravka Mamića, suđenje Modriću trebalo je početi u Osijeku. Naime, Modrić je promijenio iskaz tijekom suđenja vezano za podjelu svog transfera iz Dinama u Tottenham. Prvo je rekao kako je ta podjela bila dogovorena poslije prelaska u Tottenham, a kasnije tijekom svjedočenja na glavnoj sudskoj raspravi izjavio je kako se zapravo ne sjeća detalja, ali da se to dogodilo ipak prije transfera.

Mamić je nepravomoćno osuđen, a protiv Modrića je podignuta optužnica. Njegovi odvjetnici su zatražili suđenje u Zagrebu jer su smatrali kako bi mogla doći u pitanje neovisnost tamošnjih sudaca jer je Općinski sud u Osijeku, pred kojim je podignuta optužnica protiv Modrića, podređen Županijskom sudu u Osijeku na kojem je Modrić davao iskaz za koji se sumnja da je lažan.

  • +9
Luka Modrić na sudu u Osijeku Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Razlozi ovog zatjeva su i činjenice da je Španjolska puno bolje povezana sa Zagrebom te su svjedoci, vještaci i odvjetnici također iz Zagreba. Modrićeve odvjetnice Ana Marija Gospčić i Laura Valković najavile su i da će predložiti još neke svjedoke, koji također žive u Zagrebu.

“Okolnosti istaknute u prijedlogu doista opravdavaju zaključak da će se ovaj kazneni postupak očito lakše i uz manje troškova provesti pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu nego li pred Općinskim sudom u Osijeku”, zaključio je Vrhovni sud RH te na osnovu Zakona o kaznenom postupku odlučio prebaciti suđenje Luki Modriću iz Osijeka u Zagreb.