POLICIJA UHITILA OTMIČARA

Završena talačka kriza u centru Splita

11.08.2016 u 19:47

Bionic
Reading

U centru Splita u javnobilježničkom uredu na Mažuranićevu šetalištu okončana je talačka kriza koja je započela u 14 sati. Policija je nakon tri sata pregovora uhitila nepoznatog muškarca koji je zatočio službenicu u uredu i prijetio da će je ubiti škarama

Prema informacijama iz policije, tijekom cijele nemile situacije nitko nije ozlijeđen. Otmičar je odveden na kriminalističko ispitivanje. Navodno se na ovaj kriminalni čin odlučio zbog ovrhe s kojom je suočen. Po neslužbenim informacijama, nepoznati muškarac upao je u javnobilježnički ured u centru Splita te počeo prijetiti prvo verbalno, a potom i škarama fizički. Također je i porazbijao dio inventara. Javna bilježnica nije bila u uredu, ali je obaviještena o događanjima te je ona pozvala policiju. Iz policije ne žele još uvijek govoriti o detaljima slučaja ni motivima koji su muškarca ponukali počiniti zločin. 

Desetak teško naoružanih specijalaca cijelo vrijeme je bilo spremno reagirati ako bude potrebno te su bili prilično nervozni i tjerali su novinare dalje od mjesta događaja. Cijeli dio grada bio je blokiran.