DRAMA U PULI

Zatvorenik pobjegao, upravitelj podnio ostavku

23.08.2014 u 19:55

Bionic
Reading

Upravitelj zatvora u Puli podnio je ostavku, a protiv trojice pravosudnih policajaca bit će pokrenut stegovni postupak zbog bijega jednoga zatvorenika, dok za bijeg drugog zatvorenika u Zadru nema elemenata za stegovni postupak, priopćeno je večeras iz Ministarstva pravosuđa

Iz kruga Zatvora u Puli jučer je pobjegao zatvorenik B.D., a u srijedu rano ujutro iz Opće bolnice u Zadru zatvorenik I.M. dok je bio na liječenju.

Upravitelj Zatvora u Puli Emer Radulović podnio je jučer ostavku, iako nije neposredno odgovoran za bijeg zatvorenika, ali smatra da je objektivno odgovoran kao čelnik kaznenog tijela, kaže se u priopćenju Ministarstva.

Zatvorenik je pobjegao jučer oko 16 sati, dok su ga tri pravosudna policajca sprovodila iz krugu zatvora sa šetnje u njegovu ćeliju. B.D. je iskoristio nepažnju policajca, preskočio kružni zid i pobjegao. Jedna službenica pravosudne policije zapucala je u zrak da bi ga zaplašila, ali nije u tome uspjela. Nema elemenata za stegovni postupak protiv te službenice, priopćeno je iz Ministarstva.

Bijeg u Zadru dogodio se rano ujutro u dva sata iz Opće bolnice u Zadru gdje je iz zatvora dovezen I.M. nakon što je oko 18 sati izgubio svijest i pao. Zadržan je na liječenju jer je utvrđeno da je imao frakturu vratnog kralješka bez pomaka. Oko dva sata ujutro, nakon što je išao u zahod, odgurnuo je pravosudnog policajca i skočio kroz prozor s visine od oko pet metara te pobjegao.

Utvrđeno je da nema elemenata za pokretanje stegovnog postupka protiv toga pravosudnog policajca, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.