Svojetvrdnje o orgijama zatvorenici su potkrijepili fotografijamasnimljenima mobitelima, koji su u zatvoru inače zabranjeni. To dokazujeda je u Lepoglavi za određenu svotu sve moguće: prostitutke, mobiteli,droga.

Loše upravljanje zatvorskim sustavom dokazala je i smjena ravnatelja uprave za zatvorski sustav Ivana Damjanovića.

No najveći problem je liberalan režim prema opasnim kriminalcima,koji dobivaju godišnje odmore i slobodne vikende. Proteklih je godinazabilježen velik broj slučajeva bjegova iz poluotvorenog odjelazatvora, piše Jutarnji list.

Zatvorenik Anđelko Ignac nije se vratio s prekida odsluženja kaznepotkraj 2007. te je za njim raspisana tjeralica. Nakon povratka ukaznionicu smješten je u samicu, a već 30. svibnja 2008. ponovno jeprebačen na poluotvoreni odjel unatoč protivljenju stručnog tima. 4.lipnja ponovno je pobjegao. Policija ga je nakon dva dana uhitila.Smješten je u samicu, a kasnije prebačen u drugi zatvor. Njegov bijegje zataškan.

Na poluotvorenim odjelima Lepoglave od ukupno 112 zatvorenika idanas, nakon smjene Damjanovića, boravi 20-ak njih koji ne ispunjavajuuvjete za blaži oblik izdržavanja kazne.

Postoji također sumnja da se u kaznionici odvija i drugi nezakonitiposao - da se privatna vozila popravljaju na teret državnog proračuna.