STRAVA NA SVETICAMA

Zatvor vozačima koji su usmrtili malog Patrika i njegova oca

06.12.2013 u 08:07

Bionic
Reading

Strašna prometna tragedija što se prije godinu dana dogodila na Donjim Sveticama gdje su u naletu jureće Toyote život izgubili 36-godišnji Dario Puljić i njegov osmogodišnji sin Patrik, kojeg je vodio u školu, dobila je svoj sudski epilog. Nepravomoćnom presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu oba vozača koja su bila optužena u ovom slučaju proglašena su krivima, piše Novi list

Igor Loborec (26) koji se tog kobnog jutra nalazio za upravljačem svoje Toyote osuđen je na četiri godine zatvora, dok je 55-godišnji Stjepan Brdarić, koji je kamionetom oduzeo Loborcu prednost prolaska, dobio dvije godine zatvora. Presuda je izrečena samo dan prije godišnjice tragedije.

Tužiteljstvo je u mučnom procesu što ga je vidno potresena u sudnici pratila supruga i majka stradalih Marija Kristina Puljić uspjelo dokazati sve ono što je od početka bilo navedeno u optužnici protiv dvojice okrivljenika.

Naime, tog jutra nešto prije 8.30 sati Brdarić je svojim kamionetom naišao istočnom trakom ulicom Svetice vozeći se u pravcu sjevera. Kod kućnog broja 26c, uvjeren da baš ništa ne može poći po zlu, odlučio je skrenuti ulijevo. Tako je svojim kamionetom već bio prešao na suprotnu stranu kolnika, no nije propustio sva vozila što su naišla iz suprotnog smjera.

A baš tada, tom suprotnom stranom Svetica naišao je Loborec. Vozio je brzinom većom od dopuštene. Prema optužnici brzinomjer mu je tada pokazivao 86,3 kilometara na sat.

'Pristao je na sve posljedice što ih takva vožnja može izazvati', zaključeno je u presudi, navodi Novi list