PRIKAZAO KOLEGICE KAO PROSTITUTKE

Zatvor HDZ-ovcu zbog lažnih profila na Facebooku

15.05.2012 u 11:24

Bionic
Reading

Dvadesetšestogodišnji Zadranin Mate Kožul nepravomoćno je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci, uz rok kušnje na dvije godine, jer je iz osvete dvjema sugrađankama otvorio lažne profile na Facebooku i Iskrici

Kožul je otvorio, na ime jedne od djevojaka, e-mail adresu, profil na Iskrici s punim imenom i prezimenom, fotografijom, adresom i telefonskim brojem i naveo da nudi seksualne usluge. Na Facebooku je također oglašavao njezine usluge. Isto je učinio i na ime druge djevojke.

Ovo je prvi ovakav sudski slučaj u Hrvatskoj. Kožul se, naime, htio osvetiti djevojkama jer ih krivi za prekid s bivšom djevojkom, njihovom prijateljicom. Jednu djevojku poznaje od djetinjstva i zna njezine podatke, a do podataka druge djevojke došao je preko njezine iskaznice Mladeži HDZ-a, jer ju je on regrutirao u stranku.

Pohotnici su odmah pohrlili zvati djevojke, a jedna se toliko uzrujala da je bila hospitalizirana i cijela ju je situacija stajala godine studiranja i stipendije jer nije bila u stanju polagati ispite, iako je bila odličan student.

Zadarski portal 057 info navodi da je, otkad je protiv njega podignuta optužnica, Kožul suspendiran s radnog mjesta u Odjelu za revizije gradske uprave Zadra. To znači da nije dolazio na posao, već je primao umanjenu plaću. Suspenzija bi trebala biti na snazi do konačne presude. Kako će je tumačiti gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, koji će odlučivati o njegovom poslu, tek će se čuti. Međutim, Kožul više nije zaposlenik gradske uprave koji može dokazati da nije kažnjavan.