muzeji zatvaraju vrata

Zatvara se Sikstinska kapela u jeku drugog vala koronavirusa

05.11.2020 u 14:21

Bionic
Reading

Vatikanski muzeji, dom svjetski poznatoj Sikstinskoj kapeli, zatvaraju svoja vrata u petak kako bi se spriječilo širenje koronavirusa

Vatikan je ranije objavio da će uskladiti svoje mjere s protupandemijskim mjerama talijanske vlade kojima su pogođena kazališta, kina, putovanja i javni život diljem zemlje.

Vatikanski muzeji bit će zatvoreni najmanje do 3. prosinca, kao i podzemna grobnica sv. Petra i papinska palača u Castel Gandolfu blizu Rima.

Njemačka je također zatvorila muzeje diljem zemlje, ali su u ostatku Europe muzeji i dalje otvoreni u jeku drugog vala koronavirusa.

Dok se Sikstinska kapela i drugi popularni muzeji ne otvore, kustosi pozivaju buduće posjetitelje na virtualni obilazak Sikstinske kapele na službenoj mrežnoj stranici.

  • +10
Koronavirus, Italija Izvor: Profimedia / Autor: Riccardo Giordano/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vatikanski muzeji već su zatvorili svoja vrata 8. ožujka na početku prvog vala pandemije koronavirusa u Italiji i ponovno se otvorili 1. lipnja.

Iako Italija nije najavila opću zabranu neophodnih putovanja, očekuje se smanjenje putovanja jer je vlada ograničila kapacitet putnika u javnom prijevozu i putovanja između regija u studenom.