odluka DORH-a

Zatražen pritvor za nasilnike koji su se iživljavljavali nad maloljetnikom u Zadru, privedena još jedna osoba

25.04.2021 u 14:12

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je ispitalo je državljanina Republike Hrvatske (2002. godište) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilničkog ponašanja, dok je po prijedlogu državnog odvjetnika sudac istrage Županijskog suda u Zadru ispitao dvojicu hrvatskih državljana (2004. i 2006.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, izvjestili su o slučaju premlaćivanja dječaka gotovo u samom centru Zadra iz zadarskog DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak neutvrđenog dana početkom ožujka 2021. godine u Zadru, radi iživljavanja nad maloljetnim oštećenikom, u nazočnosti više osoba koje su promatrale događaj, udarao oštećenika (2006.) rukama i koljenom po glavi i tijelu čime ga je doveo u ponižavajući položaj.

Osnovano se sumnja da su 17-godišnjak i 15-godišnjak 22. travnja oko 20 sati u Zadru, zajednički i dogovorno, u cilju da teško tjelesno ozlijede istog oštećenika (2006.) fizički ga napali te mu zadali više udaraca po glavi i tijelu pri čemu je oštećenik zadobio lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv 19-godišnjaka, 17-godišnjaka i 15-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, istaknuli su iz DORH-a.

Također, provedeno je, kako izvještava policija, istraživanje nad još jednom maloljetnom muškom osobom koju se sumnjiči da je tijekom ožujka u Zadru ostvarila obilježja kaznenog djela Nasilničko ponašanje na štetu istog maloljetnika, prenosi Večernji list.

'Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja maloljetnik je predan pritvorskom nadzorniku, dok se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno Nasilničko ponašanje', istaknula je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.