TEŠKA DEMAGOGIJA

Zastupnici će iz vlastita džepa plaćati piće u Saboru

29.07.2009 u 13:02

Bionic
Reading

Jedna od mjera štednje kojima Hrvatski sabor pridonosi smanjenju troškova u uvjetima krize jest da će zastupnici i službenici Hrvatskoga sabora od 1. kolovoza iz svojeg džepa plaćati piće koje naruče iz saborskog kafića. Do sada su za pića posezali u džepove građana

Naslov okvira

Tako će siroti zastupnici biti prisiljeni plaćati za običnu kavu 2,50 kuna,za bočicu od pola litre obične vode šest, a za sok sedam kuna.  Očigledno je da su cijene i daljepovlaštene, kao što je i simbolična cijena ručka u glavnom saborskom restoranu.Glavno jelo košta 12 kuna, prilog pet kuna,  salata dvije, a desert četiri kune.

Tajništvo Sabora jučer je dopisom izvijestilo da se uvodi nova mjera štednje po kojoj će saborski zastupnici i službenici od 1. kolovoza 'samostalno snositi trošak svakog konzumiranja pića (kave, čaja, soka, vode i dr).

Određeno je da će se na sjednicama saborskih radnih tijela (odbora), Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Vijeća za građanski nazdor sigurnosnih služba, Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Nacionalnog programa suzbijanja korupcije te drugih službenih sastanaka, na trošak Sabora posluživati samo voda.

Zastupnicima će se smanjiti broj tiskovina koje su dosad primali. Naime, čelnike spomenutih tijela i zastupničkih klubova, Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om te saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe saborsko je tajništvo dopisom pozvalo da, u skladu s mjerama štednje, odaberu koja dva dnevna lista te jedan tjednik ubuduće žele primati.

O tome trebaju pismeno izvijestiti saborsko tajništvo najkasnije do 31. srpnja. Tajništvo u dopisu napominje da Sabor ovogodišnjim financijskim i materijalnim poslovanjem, radi štednje i 'prilagodbe nastalome kriznom stanju', od početka godine provodi mjere štednje na svim područjima svojeg rada i djelovanja.