LJUBAV ŠPIJUNA

Zašto se skriva novopečena gospođa Manolić?

20.07.2016 u 06:54

Bionic
Reading

‘Broj 1’ hrvatske politike Josip Manolić, nekadašnji načelnik bjelovarske Ozne i kratkotrajni hrvatski premijer i Tuđmanov suradnik početkom 90-ih, u svoj drugi brak nedavno je ušao s odgojiteljicom iz vrtića Mirjanom Ribarić

On u 97. godini života, ona 36 godina mlađa, izazvali su golem interes javnosti stupanjem u brak premda su prethodno bili u desetogodišnjoj vezi. Nova gospođa Manolić, međutim, i dalje se vješto krije od javnosti pa nije procurila čak nijedna fotografija s njihovog vjenčanja, a pogotovo ne detalji iz njezinog privatnog ili poslovnog života.

Poznato je jedino da je imala vrlo kratku političku karijeru, kada se na izborima 1999. godine kandidirala na listi tadašnjih Hrvatskih nezavisnih demokrata (HND) Stjepana Mesića: zauzela je prvo mjesto u jedanaestoj izbornoj jedinici, za dijasporu, dok je sam Manolić na istim izborima predvodio listu u drugoj izbornoj jedinici.

Kako tportal doznaje, Mirjana Ribarić po struci je odgojiteljica i još uvijek radi u jednom zagrebačkom vrtiću. To nam je potvrdio i sam Josip Manolić

‘Ona je samozatajna, ne voli se isticati i izbjegava medije jer čuva svoju privatnost. Da, bila je na listi HND-a, no nakon toga nije se bavila politikom i nije ni u kakvim političkim organizacijama. Odgojiteljica je po struci i još uvijek je u radnom odnosu’, kaže Manolić za tportal.

‘Davno prije toga radila je u Njemačkoj, još prije rata, dok su ondje postojali vrtići za jugoslavensku djecu’, dodaje on.

Brak s 97-godišnjim čudesno vitalnim političkim i špijunskim veteranom Mirjani Ribarić je prvi dok je Manoliću ona druga supruga. Prva, Marija Eker Manolić, poginula je u požaru 2003. godine u 82. godini života.