ISTRAŽITELJI NA TERENU

Zašto je Zvekovac opet bio koban za posadu sportskog zrakoplova?

08.06.2015 u 13:54

Bionic
Reading

Dan nakon što su dva čovjeka poginula u padu sportskog zrakoplova tijekom aeromitinga u Zvekovcu kod Vrbovca, istražitelji u ponedjeljak očevidom nastoje razjasniti uzrok zašto je letjelica izgubila visinu i potom se prednjim dijelom zabila u polje

Zrakoplovom je upravljao 58-godišnji pilot koji je u nedjelju oko 16.30 poletio s aerodroma u Zvekovcu i nakon izvođenja krugova srušio se oko 150 metara zapadno od uzletno-sletne staze iz zasad neutvrđenog razloga, izvijestila je zagrebačka policija.

Uz pilota, u letjelici je bio 36-godišnjak, a obojica su poginula na mjestu događaja.

Zrakoplov je sudjelovao na aeromitingu koji je u nedjelju u povodu Dana Općine Dubrava organizirao Aeroklub Dubrava. U sklopu Dana otvorenih vrata Aerokluba Dubrava u 16 sati održana je demonstracija letenja zrakoplova, žirokoptera, jedrilica i padobranaca.

Zašto je jedan let završio kobno, trebao bi pokazati očevid u kojem uz policiju sudjeluju predstavnici Državnog odvjetništva i Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća.

Na aerodromu u Zvekovcu zrakoplovna nesreća dogodila se i prije četiri godine, kada su tijekom probnog leta ultralakom letjelicom tipa Rans S-6 Coyote poginuli vojni piloti Marijan Lovrić i Vladimir Bodiša

Uzrok pada zrakoplova, koji je po pisanju medija upao u kovit i zatim se okomito srušio na tlo i eksplodirao, nije utvrđen.