HNS OBJAŠNJAVA

Zašto je Vesna Pusić došla na sastanak o EU-u?

28.10.2010 u 16:36

Bionic
Reading

Nakon što su mnogi ostali zbunjeni naglim promjenama odluka HNS-ove saborske zastupnice i predsjednice Nacionalnog odbora Vesne Pusić, koja je prvo kazala da neće ići na sastanak kod premijerke Jadranke Kosor o Europskoj uniji, a onda koji dan kasnije odlučila da će ipak otići do Banskih dvora, stiglo je objašnjenje iz HNS-a o tim promjenama

U HNS-u smatraju da je u tekstu objavljenom na tportalu 'Pusić okrenula leđa, SDP-u ništa sporno' došlo do pogrešne interpretacije izjava Pusić oko tog sastanka, pa su poslali priopćenje kojim smatraju da objašnjavaju stvari.

Piše tamo da je 'Pusić u više navrata u hrvatskim medijima izrekla stav da HNS neće sudjelovati na sastanku jer HNS smatra da ovako organiziran i sazvan sastanak služi samo deklarativnom potvrđivanju saveza za Europu, koji je neupitan i ne treba ga na taj način eksploatirati'.

Međutim: 'Kao predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, Pusić smatra da ima obvezu svakom zastupniku Hrvatskog sabora staviti na raspolaganje relevantne informacije. Zbog toga je kao predsjednica Nacionalnog odbora i prihvatila poziv na sastanak. Takva je odluka donesena nakon konzultacija i uz podršku predsjednika HNS-a Radimira Čačića, a o odluci je obaviješten i podržao ju je i predsjednik koalicijskog partnera SDP-a Zoran Milanović', zaključuje se u HNS-ovom priopćenju, kojim upućuju na 'objašnjenje ove važne razlike'.