POGODOVANJE GRAĐEVINARIMA

'Zašto Bandić želi kupiti 20 stanova kad ih Zagreb ima 50 u koje mogu invalidi'

08.03.2013 u 18:52

Bionic
Reading

'Ja ne mogu vjerovati, to je bedastoća. Kakvi su to ljudi?', zapitao se Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik na jutrošnjoj presici na kojoj je prozvao SDP-ovu većinu u Skupštini zbog odbijanja prijedloga prema kojem je Grad trebao kupiti 20 stanova za stopostotne invalide

Dvadeset stanova trebalo je platiti za 20 milijuna kuna ali je Skupština taj prijedlog odbila. No Bandić je Skupštinu odlučio zaobići zajedničkom nabavom i odlučio je ići u pojedinačnu nabavu svakog stana jer za nabavu u vrijednosti do milijun kuna nije potreban javni poziv.

O svemu se poslijepodne, priopćenjem, očitovao klub gradskih zastupnika SDP-a.

'Potrebna je velika razina bahatosti, neodgovornosti i osobnog interesa da netko predloži kupnju novih stanova u trenutku kada ne zna što učiniti sa 600 i više praznih gradskih stanova i poslovnih prostora.

Upravo je tu razinu bahatosti, neodgovornosti i osobnog interesa pokazao aktualni gradonačelnik Milan Bandić predlažući kupnju stanova iako sasvim dobro zna da Grad Zagreb ima na raspolaganju nekoliko stotina praznih stanova, od kojih je čak 50 u prizemlju koji se sigurno mogu adekvatno prilagoditi potrebama osoba s invaliditetom, u čije ime ih, navodno, želi kupiti.

Posebno neukusnim ovaj pokušaj pretakanja gradskog novca u ruke javnosti nepoznatog poduzetnika, koji očajnički traži kupca za svoje neprodane stanove, čini izlika. Da je Milanu Bandiću stalo do osoba s invaliditetom sve ih je već mogao zbrinuti u postojećim stanovima, a zašto to nije učinio pitanje je za njegovu savjest.

Samo nervoza ili potreba za vraćanjem dugova mogu objasniti i pokušaj Gradonačelnika da nakon 12 godina upravljanja Zagrebom, na kraju mandata podmeće prijedlog o kupnji stanova pored toliko neprodanih i praznih.

Iz gradonačelnika Bandića očigledno progovara nervoza i strah od skorih izbora jer je inače teško objasniti kako je zaboravio da ovlast predlaganja proračuna ima isključivo Gradonačelnik, a preduvjet novog prireza je konsolidacija proračuna.', zaključuju u SDP-u.