PLIMNI VAL U SRBIJI

Zaštita termoelektrane prioritet, evakuirano 25 tisuća ljudi

Bionic
Reading

U Obrenovcu se voda osjetno povlači, ali su i dalje dijelovi grada pod vodom. Zaštita Termoelektrane Nikola Tesla je prioritet ovog jutra. Na teritoriju Srbije s ugroženih područja do sada je evakuirano 25.070 osoba, od toga 7.800 s područja Obrenovca, u kojem je situacija najteža, javljaju srpski mediji

Obrana Termoelektrane Nikola Tesla (TENT) u Obrenovcu prioritet je ovoga jutra, javljaju srpski mediji.

Prvi plimni val stigao je do Beograda i danas će se raditi na obrani grada, ali je u ovom trenutku hitniji posao u Obrenovcu. Kako prenosi portal Mondo, od 28 kamiona s vrećama napunjenih u zoru pored Kapetanije, 15 će ostati za zaštitu savske obale u glavnom srpskom gradu, a 13 će hitno biti prebačeno za obranu TENT-a.

Kako javlja reporter Blica, voda i dalje prekriva stadion u naselju Vašarište, a glavnu prometnicu u gradu, Ulicu Miloša Obrenovića, dijeli ogromna bara duboka skoro metar, javlja srpski Blic.rs

Građani s jednog na drugi dio grada i dalje moraju prelaziti vojnim kamionima, a hranom i vodom snabdijevaju se uz pomoć policije u centru grada.

Stanari iz naselja Topolica će izaći iz grada jer im je to preporučeno zbog opasnosti od zaraza, ali ipak neki od njih ostaju kako bi čuvali domove.

Policija od sedam sati ne dopušta da se uđe u grad u kojemu su vojska, ruski spasioci te članovi gorske službe spašavanja.

Nivo vode u Obrenovcu opada, a evakuacija stanovništva se nastavlja, izjavio je jutros načelnik operativnog gradskog centra za izvanredne situacije Aleksandar Marsenić.